Élet-Stílus

Ha a nő csak lekapcsolt lámpánál akarja a szexet

Mit tehet a férfi, ha a partnernője folyton csak sötétben, takaró alatt hajlandó szerelmeskedni? Mit él át ilyenkor a nő? Valóban jó az, ha ennyit kell rendezkedni a szexhez?

A nők orgasztikus görbéje egészen más mint a férfiaké, lassabban jutnak el az izgalmi állapotig és egyáltalán nem biztos, hogy a folyamatot nem zavarja meg egy lámpafény, nyitott ajtó, a takaró lecsúszása, vagy az, hogy tudják, nem mosogattak el. Azok a férfiak, akik rendszeresen ezzel szembesülnek, egy idő után úgy érezhetik, hogy az ilyen rendezgetésektől, fel-felugrásoktól csökken a vágyuk, hiszen megszakad a folyamat, amiben ők vannak. Azaz a férfi már hangulatban van, a nő még nem, a férfi már nagyon folytatná, a nő pedig még a takarót igazgatja. Értelemszerűen az ötvenedik ilyen helyzetet bármelyik fél kudarcként élheti meg és az erotikus szikra látja kárát. Több oka is van annak, ha a nő csak sötétben akarja a szexet, ezek közül nem csak egyetlenegy lehet, hanem akár a felsorolt három is összességében. Aggodalomra nincs ok, vannak olyan lehetőségek, amik mindkét fél számára megkönnyítik a problémát.

A saját testük miatt

Sok nő azért szeretné kitartóan a sötétben zajló szexet, mert úgy érzik, a saját testük látványa lámpafénynél nem annyira kívánatos. Elképzelhető, hogy a nő nem szeretne bizonyos szexpózokat, mert aggódik amiatt, hogy látszódik a hasa — sajnos nem egy nővel találkozni szexterápián aki behúzott hassal szerelmeskedik. Az is lehetséges, hogy a saját nemi szerve miatt ódzkodik a fénytől, és nem szeretné, ha a férfi mindent látna odalent. A magazinok tele vannak azzal, hogyan kellene kinéznie A Nőnek 2018-ban, ami komoly hatással van a testképre és az önelfogadásra: mondhatni szinte állandóan felülvizsgálják a nők a saját testüket, a hibákra koncentrálva. Pedig a legtöbb férfit nem érdekli szex közben a tökéletlenség, a hibák, amik miatt a barátnők, feleségek aggódnak. Ha a férfi azt gyanítja, hogy a nő a saját testével való elégedetlenség miatt választja a sötétséget szex közben, akkor

biztató szavakkal, végigmondva, simogatva egyenként emelje ki szóban, mit szeret a nő testén.

Valahogy így:

Tudom, hogy szereted, ha lekapcsoljuk a lámpákat, de szeretném nézni a tested, az arcod, annyira szépnek tartom a kulcscsontod, bőröd, lábad, stb.

Segít, ha minél több időt szán a férfi arra szerelmeskedés közben, hogy a szemkontaktust tartsa a partnerével, ezzel is megnyugtatva őt.

Fotó: Thinkstock

Lehet, hogy a hálószobában a fények nem megfelelőek

A túl éles spotlámpa ami pont az ember szemébe világít, zavarhatja a felhőtlen szexuális élményt. A rossz megvilágítás zavaró, nemcsak a hálóban de a fürdőszobában is az tud lenni. A tompább, sárgásabb, kevésbé erős fény a megfelelő a hálószobában, bátran cseréljük ki az izzókat, használjunk olvasólámpákat, amikbe akár piros színű izzót is tehetünk. Bár kicsit klisének tűnhet, de szívesebben mond igent egy ilyen fényre az egyébként szégyellős nő. A normális hálószobai világítás helyett hatalmas gyertyákat, esetleg sólámpákat is be lehet tenni, ha valaki szereti azokat. A narancsbőr és apró bőrhibák ellen a gyertyafény a legjobb megoldás.

Az érzékek felerősödnek a sötétben

Lehetséges, hogy egy nő azért választja a vaksötétséget a szexhez, mert az ingereket máshogyan éli meg. A sóhajok a sötétben és csöndben izgatóbbak, jobban hallhatóak, az érintések meglepetésszerűek és finomabbak, mintha látnánk és tudnánk hova vezet egy mozdulat. Ha egy érzékszervünket kizárjuk, a többi felerősödik.

Érdemes kísérletezni azzal, hogy a szoba gyertyafénybe borul, a nő szemére pedig kendő kerül, így biztosítva számára a sötétséget úgy, hogy közben mindkét fél részesüljön az izgalomban.

Ez ugye a megszokottól teljesen eltérő, nem feltétlenül csak sötétben, csak a takaró alatt zajló interakció, amiben mindkét fél megtalálhatja a számára legizgalmasabbat. Nem az orgazmusra koncentrálva a csókolózásból, simogatásból legyen a legtöbb, a konkrét izgatást a nemi szerveknél csak később kezdjük el, amikor már igencsak felfokozódott a vágy.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik