Élet-Stílus

Elfogott egy tolvajt egy fiatal nő, aztán meghívta kávézni

Az ösztönei azonnal cselekvésre késztették Tess Aboughoushet, amikor az utcán sikolyt halott. Tekintetével rögtön megtalálta az idegen nő táskájával rohanó tolvajt. Gondolkodás nélkül a nyomába eredt. Egy sikátorban, egy kuka mögé rejtőzve találta meg a férfit. Egy órával később együtt kávéztak.

Az eset természetesen Kanadában, az albertai Edmontonban történt. Tess Aboughoushet épp az ebédszünetről tartott visszafelé a munkahelyére, amikor meghallotta, hogy egy nő azt kiabálja: „Tolvaj! Állítsák meg! Ellopta a táskámat!” A fiatal nő habozás nélkül a bűnöző nyomába eredt. Mivel kiváló futó, hamar utolérte. A férfi nem tudta megtéveszteni azzal sem, hogy beugrott egy sikátorba, és elbújt.

A férfi feje kopaszra volt borotválva, az arcán sebhelyek, és karcolások látszottak. Az egyik keze a kabátja zsebében volt, a lány borzasztóan megijedt, hogy esetleg kés, vagy valamilyen más fegyver van nála. A bűnöző azonban nem támadt rá, hanem sírva fakadt.

„Tessék, itt a táska, vegye el, kérem. Én képtelen vagyok erre. Nagyon sajnálom.”

Tess megsajnálta a férfit, ezért miután visszaadta a táskát a tulajdonosának, meghívta a tolvajt egy kávéra. A férfi elmondta neki, hogy nagyon kétségbe van esve. A barátaival érkezett a városba, a 300 kilométerre fekvő Calgaryból. Csakhogy a haverok otthagyták őt egy fillér nélkül, így nem tudott hazamenni. Azt monda, soha nem lopott még semmit, de nagyon félt, hogy mi lesz vele, ha nem tud hazajutni. A nő sok szerencsét kívánt neki, és elmondta, hogy a férfi hol talál a városban szociális munkásokat, akik segíthetnek rajta.

A fiatal nő azt mondja, bár volt olyan pillanat, amikor nagyon megijedt, nem bánta meg, hogy a bűnöző után vetette magát.

„A tűzoltóink és a rendőreink minden pillanatban hajlandók hatalmas kockázatot vállalni a mi biztonságunkért. Ennyit én is megtehetek” – nyilatkozta.

(via CBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik