Élet-Stílus

Elfogott egy tolvajt egy fiatal nő, aztán meghívta kávézni

24.hu
24.hu

2018. 02. 17. 19:29

Az ösztönei azonnal cselekvésre késztették Tess Aboughoushet, amikor az utcán sikolyt halott. Tekintetével rögtön megtalálta az idegen nő táskájával rohanó tolvajt. Gondolkodás nélkül a nyomába eredt. Egy sikátorban, egy kuka mögé rejtőzve találta meg a férfit. Egy órával később együtt kávéztak.

Az eset természetesen Kanadában, az albertai Edmontonban történt. Tess Aboughoushet épp az ebédszünetről tartott visszafelé a munkahelyére, amikor meghallotta, hogy egy nő azt kiabálja: „Tolvaj! Állítsák meg! Ellopta a táskámat!” A fiatal nő habozás nélkül a bűnöző nyomába eredt. Mivel kiváló futó, hamar utolérte. A férfi nem tudta megtéveszteni azzal sem, hogy beugrott egy sikátorba, és elbújt.

A férfi feje kopaszra volt borotválva, az arcán sebhelyek, és karcolások látszottak. Az egyik keze a kabátja zsebében volt, a lány borzasztóan megijedt, hogy esetleg kés, vagy valamilyen más fegyver van nála. A bűnöző azonban nem támadt rá, hanem sírva fakadt.

„Tessék, itt a táska, vegye el, kérem. Én képtelen vagyok erre. Nagyon sajnálom.”

Tess megsajnálta a férfit, ezért miután visszaadta a táskát a tulajdonosának, meghívta a tolvajt egy kávéra. A férfi elmondta neki, hogy nagyon kétségbe van esve. A barátaival érkezett a városba, a 300 kilométerre fekvő Calgaryból. Csakhogy a haverok otthagyták őt egy fillér nélkül, így nem tudott hazamenni. Azt monda, soha nem lopott még semmit, de nagyon félt, hogy mi lesz vele, ha nem tud hazajutni. A nő sok szerencsét kívánt neki, és elmondta, hogy a férfi hol talál a városban szociális munkásokat, akik segíthetnek rajta.

A fiatal nő azt mondja, bár volt olyan pillanat, amikor nagyon megijedt, nem bánta meg, hogy a bűnöző után vetette magát.

„A tűzoltóink és a rendőreink minden pillanatban hajlandók hatalmas kockázatot vállalni a mi biztonságunkért. Ennyit én is megtehetek” – nyilatkozta.

(via CBC)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This handout picture released on June 25, 2018 shows Turkish President Tayyip Erdogan and his wife Emine Erdogan greeting supporters gathered above a balcony at the headquarters of the AK Party in Ankara, on June 24, 2018 as they celebrate Erdogan winning five more years in office with sweeping new powers after a decisive election victory.
A night of triumph for Erdogan saw the man who has dominated Turkey for the last 15 years declared winner of presidential poll without needing a second round and lead his ruling party-led alliance to an overall majority in parliament, as his main rival accepted the outcome despite bitter complaints over the conduct of the campaign. / AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE AND AFP PHOTO / KAYHAN OZER / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS  SERVICE / KAYHAN OZER" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.