Élet-Stílus

Ez vezetett Britney Spears tragédiájához

Tíz évvel ezelőtt, 2008 februárjában a Rolling Stone magazin Amerikai tragédia címmel hozott le egy címlapsztorit, aminek főszereplője az addigra egész tűrhető állapotba került Britney Spears volt. De mi történt egy évvel korábban az énekesnővel? Mi vezetett odáig, hogy napra pontosan 11 évvel ezelőtt nyilvánosan kopaszra borotválja a fejét és elvegyék a gyerekeit?

2007. február 16-án Britney Spears elment egy Los Angeles-i fodrászatba, ahol egy rakás paparazzo előtt nyírta kopaszra a haját. Nem volt olyan újság a világon, ami ne címlapon hozta volna le ezután a kopasz Britney Spearst, az esetet sokkolónak nevezve, sajnálkozva és értetlenkedve, miközben az azt megelőző egy évben gyakorlatilag nem volt nap, hogy ne arról írtak volna, miként teszi tönkre az életét.

 

Persze nyilván nem csak a média tehet arról, hogy Spears közel tízévnyi nagyon fényes karrier után eljutott odáig, hogy kopaszon egy esernyővel támadjon rá egy lesifotósra, de valószínűleg könnyebben kezelte volna a problémáit, ha nem azzal szembesül napi szinten, hogy róla szólnak a hírek. Alig egy hónappal a hajnyírós incidens előtt például azt írta weboldalán, hogy az újságok túlzásba esnek a vele kapcsolatos hírekkel.

De hogyan jutott el idáig az énekesnő, aki 1999-ben kezdte azonnal nagyon fényes karrierjét iskoláslánynak öltözve, majd Justin Timberlake oldalán cukiskodva? 

A megcsúszás nem sokkal első gyereke születése után, 2006 elején kezdődött, amikor Britney Spearsről fotók készültek vezetés közben, ahogy egyik kezében a kormányt fogja, másik kezében pedig pár hónapos fiát tartja az ölében. A gyermekvédelmisek azonnal rászálltak az esetre, Spears pedig szabadkozott, hogy bár hibázott, de az egész egy nagyon erőszakos fotós miatt történt, és csak így tudott gyorsan kocsiba szállni a gyerekkel. Ekkor egyébként már terhes volt második gyerekével, aki 2006 szeptemberében született meg. Terhessége alatt az énekesnő bejelentette, hogy abbahagyja a Kabbalah tanulását, mostantól ugyanis „a gyermeke a vallása”, rá egy hónapra pedig már Demi Moore elhíresült címlapfotójához hasonlóan terheshassal és meztelenül pózolt a Harper’s Bazaarnak.

Két hónappal a szülés után, 2006 novemberében a celebeknél szokásos „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva benyújtotta a válási papírokat gyerekei apjával és férjével, Kevin Federline-nal szemben, de ezzel még mindig nem volt vége. Bulizni kezdett Lindsay Lohannel és Paris Hiltonnal, akik nemes egyszerűséggel partiállatnak nevezték őt, a TMZ-n pedig olyan fotók jelentek meg az énekesnőről, ahol bugyi nélkül villant. 2007 januárjában Britney Spears nagynénje meghalt petefészekrákban, és ez tehette be végleg a kaput az énekesnőnél, aki ezek után bejelentkezett elvonóra. Igaz, ott egy napot sem bírt eltölteni,

este már egy apró fodrászatban ült, arra kérve a tulajt, hogy egy hajnyíróval levághassa a saját haját.

Miután végzett, a kopasz Britney Spears egy tetováló szalonban folytatta az estét, hogy kivarrassa a derekát. Itt a tetováló kérdésére, hogy nem sokkal korábban mégis miért nyírta le a haját, azt válaszolta:

Nem akarom, hogy hozzám érjenek. Elegem van belőle, hogy mindenki hozzám ér.

A totális sokk után több hónapnyi csend következett. Egészen 2007 szeptemberéig, amikor Spears fellépet az MTV VMA-n, és előadta legújabb számát, a Gimme More-t. Az előadás borzalmasan sikerült, Spears kissé zavartan és enerváltan tátogott a színpadon a csapzott hajával, amiről mindenki tudta, hogy póthaj, hisz pár hónappal korábban gyakorlatilag az egész világ szeme láttára lett kopasz. Britney Spears a nagy visszatéréssel mindent elért, csak azt nem, hogy megüzenje, minden rendben van. A legrosszabb viszont még csak ezután jött: 2008 januárjában elvették tőle a fiait és kórházba került, pszichiátriai kezelései miatt pedig végül gyámság alá helyezték.

Kicsivel több mint fél év azonban elég volt a totális összeomlás után ahhoz, hogy 2008 szeptemberében, egy évvel azután, hogy mindenki láthatta élete legkínosabb előadását, három díjat is nyerjen az MTV Video Music Awardson. Ettől kezdve Britney Spears és karrierje pont olyan volt, mint 2006 előtt,

tökéletesen szőke, amerikai és nagyon pop.

Mintha valami jótündér kitörölte volna 2007-et, és Britney Spears depresszív ámokfutása meg sem történt volna. Ugyanúgy folytatta életét, mint azelőtt, sőt még fokozni is tudta azt. Megjelent négy albuma, zsűritag lett az X Factorban, saját showt kapott Las Vegasban, visszakapta fiait, és most már több mint egy éve komoly párkapcsolatban élt a fitneszmodell Sam Asgharival, akit egyik videoklipje forgatásán ismert meg. Britney Spears pont úgy éli a nagyon sikeres és nagyon csillogó életét, mintha 2006 és 2008 között nemhogy semmi különös nem történt, hanem mintha 2007 nem is létezett volna.

Ha Britney Spears túlélte 2007-et, akkor nekünk halandóknak is ott a remény, hogy bármi sikerülhet.

Például lehet belőlünk festő.

Kiemelt kép: John Shearer

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik