Élet-Stílus

A vaginaparóka a legújabb divattrend

Három dolog hódított a New York-i divathéten: a hatalmas virágminták, a merész hajkiegészítők, és a vaginaparókák.

A vaginaparóka, más néven merkin, az 1600-as években volt trendi, főleg prostituált-körökben. A kéjnők higiéniai okokból borotválták szemérmüket, de igyekeztek elfedni a csupaszságukat.

A merkint egy dél-korei tervező, Kaimin hozná újra divatba. „Oriental Garden (Keleti Kert)” nevű, extravagáns kollekciójában számtalan stílusú, színű, és hosszúságú vaginaparóka vonult fel a kifutón.

Kaimin punkos, tarajos vaginaparókái „szabálytalan sziluettet kreálnak, hidat ívelnek a lágyság és a keménység között tátongó szakadék fölött.”

Fotó: Albert Urso / AFP

A vaginaparókákat a Sydneyben, illetve New Yorkban működő luxus-hajszalon, a Prema Hair készítette el a divatbemutatóra.

„A Kaimin-kollekció központi témája a saját tested és szexualitásod iránt érzett büszkeség. Szerettük volna minél jobban hangsúlyozni a futurisztikus punk esztétikát, ezért terveztünk a frizurákhoz passzoló merkineket. Keményen dolgoztunk, hogy olyan természetesnek tűnjenek, amennyire csak lehet. A végeredmény, azt hiszem magáért beszél” – mondta Dale Delaporte, a cég kreatív igazgatója.

(Via whimn.com.au)

Kiemelt kép: Mireya Acierto / Getty Images / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik