Élet-Stílus

Négy pár, akik nemcsak egymásba, hanem a szabadságba is szerelmesek

Vannak kapcsolatok, amelyeknek nem a hagyományos kereteket találták ki. Bizonyos szerelmespárok egyszerűen nem érzik magukat jól olyan környezetben, ahol a legtöbben kifejezetten boldogok tudnak lenni. A kötöttségek elől a menekülésre gyakran az autók, vagy a furgonok adják a legkézenfekvőbb és legjobb lehetőséget.

Ezeknek a kötöttségek nélküli szerelmeknek pedig megvan a maguk varázsa. Ezért összeszedtünk néhány olyan történetet, ami inspirációként hathat más pároknak is, hogy nagyobb szabadságban tudják megélni a szerelmüket.

Emily és Corey

Emily + Corey + Penny + Bella (@wheresmyofficenow) által megosztott bejegyzés, Jan 30., 2018, időpont: 10:43 (PST időzóna szerint)

Emily + Corey + Penny + Bella (@wheresmyofficenow) által megosztott bejegyzés, Jan 3., 2018, időpont: 8:47 (PST időzóna szerint)

Emily King és Corey Smith a #vanlife mozgalom egyik legrégebbi képviselőpárja. Sőt, annyira régi, hogy magától a mozgalom ötlegazdájától, Foster Huntingtontól kapták az ötletet, hogy költözzenek inkább egy furgonba, és utazgassanak az unalmas irodai munka helyett. Egy közép-amerikai túra alatt történt, amikor Huntingtonnal együtt szörföztek és ő végignézte az egyik visszafogott veszekedésüket, majd azt mondta, nekik jól állna egy furgon. Igaza lett, jól áll nekik.

Brianna és Bertha

Brianna Madia (@briannamadia) által megosztott bejegyzés, Szept 4., 2017, időpont: 7:25 (PDT időzóna szerint)

Brianna Madia (@briannamadia) által megosztott bejegyzés, Szept 24., 2017, időpont: 2:54 (PDT időzóna szerint)

Ebben az esetben Bertha nem a férj, hanem az autó. Brianna Madia és a férje, Keith Connecticut államban éltek, ezt az életüket adták fel az utazásért. Tízéves korukban találkoztak, de csak az egyetem alatt lettek szerelmesek, majd pár év után elegük lett a zöld New Englandből. Ekkor indultak el nyugatra. Először egy hajón laktak hét hónapig, majd egy hatalmas házban, végül megtalálták Berthát, az autót, ami a társuk lett a sivatagban. A sziklamászást és a vörös homokot azóta sem tudták elengedni.

Patrick és Dawn

Dawn Glanc (@dawnglanc) által megosztott bejegyzés, Jan 18., 2017, időpont: 7:02 (PST időzóna szerint)

Az első pár a listán, akik nem rögtön furgonnal kezdték. Dawn Glanc és a férje szép lassan csúszott át oda, hogy beköltözzenek egy autóba és utazással töltsék az életüket. Dawn úgy írja le, hogy először csak minél több időt szerettek volna utazással tölteni, ezért a dolgaik nagy részét egy kombiban tartották, amiben egyre többször aludtak is. Miközben a kombival utazgattak, szerelmesek lettek és egyre kevésbé zavarta őket az utazás bármilyen kellemetlensége. Azóta pedig vissza se néztek, már házasok, és a második furgonjukat fogyasztják épp.

Gale és John

@ourvanview által megosztott bejegyzés, Máj 15., 2015, időpont: 2:54 (PDT időzóna szerint)

@ourvanview által megosztott bejegyzés, Máj 14., 2015, időpont: 2:41 (PDT időzóna szerint)

 

Gale Straub, a She Explores alapítója és a barátja, John teljesen újraértelmezik a hagyományos #vanlife történeteket. Ettől még persze az ő szerelmük pont ugyanarról az utazásról szól, mint a többieké, csak a dokumentációt oldották meg teljesen máshogy. Az OurVanView összes képén a furgon nyitott hátsó ajtaján keresztül csodálhatjuk meg, hogy épp hol utazik Gale és John.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik