Élet-Stílus

5 romantikus helyszín, ahova autóval kell elvinnie a szerelmét

Valentin-napon sem érdemes otthon maradni a párunkkal. Ezért összeszedtük a legromantikusabb európai útvonalakat, amiket autóval érdemes igazán bejárni. Ezek a legszebb autós-romantikázós utak a kontinensen.

Grossglockner Hochalpenstrasse

A Magas Alpesi Út a Hohe Tauern nemzeti parkot szeli ketté Ausztriában, a Salzburg-völgytől Karintiáig. A környező kilátás elképesztő, hiszen az út 37 hegy mellett megy el, de felvezet egészen 2504 méter magasra is. Ráadásul azoknak is érdekes, akik a vezetés kedvéért indulnak útnak, mert 36 hajtűkanyar található az útvonalon.

Verdon Gorge

Provance-nál kevés romantikusabb útvonal létezik Franciaországban. És arról még nem is beszéltünk, hogy a tartományt átszeli egy fantasztikus autóút is. A Verdon Gorge drámai emelkedőkön és rusztikus utakon keresztül visz el olyan apró, de gyönyörű falvak mellett, mint Tourtour, vagy olyan fantasztikus csodák mellett, mint a Sainte-Croix-tó. A hosszú útvonal igazából körút, amire egy egész napos túrát érdemes rászánni. Állítólag késő ősszel a legszebb.

Egyes út, Izland

Európában nagyon nehéz olyan látképet találni, ami utolérné Izlandot. A kopár, szinte mindig különleges fényekbe boruló sziget kifejezetten romantikus célpont, de akkor a legjobb felfedezni, ha ezt autóval tesszük. Izland hatalmas, és a települések közötti távolságok is nagyok. Az utak viszont fantasztikusak, olyan látképekkel, amiket csak álmodni lehet. Az első út vulkánok és lávamezők mellett vezet el, de annyira ősi, hogy néhol csak felszórt utak vannak. Az út legszebb része a nyugati fjordok és a Snæfellsnes-félsziget közötti, ezt érdemes leginkább végigjárni. Ez viszont nem egy rövid út, rá kell szánni körülbelül tíz napot, hogy megérje.

Ring of Kerry

Ez egy nem véletlenül nagyon híres ír útvonal. A Ring of Kerry az Iveragh-félszigeten keresztül áthalad a sziget legszebb részein, a Killarney nemzeti parktól apró falvakon keresztül az ír partok mellett. Cahersiveen strandját például szünet nélkül ostromolja az Atlanti óceán, aminél kevés látványosabb dolog van. A körutat Killarney-ból érdemes kezdeni, majd Killorginon és Iveragh-on keresztül visszatérni ugyanide. Ez egy rövidebb, 170 kilométeres túra, de a romantikából annál többet élhetünk át alatta Írország szívében. A legjobb nyáron végighajtani rajta.

Trollstigen

Drámai emelkedők, izgalmas hajtűkanyarok, fantasztikus kilátás. A Trollstigen egy izgalmas, de minden látványelemében romantikus útvonal Norvégiában, és ne tévesszen meg senkit, hogy igazából a Troll útjának hívják. Azért hívják így, mert hatalmas emelkedők vannak rajta, és ha olyan romantikus utat tervezünk, ahol sokat lehet fotózni, akkor ez talán minden másnál jobb. Annak ellenére, hogy ez egy népszerű útvonal, teljesen egyedül érezhetjük magunkat rajta az utak emelkedése miatt. Ez az említettek közül a legrövidebb út, csak hét kilométer, de talán mindegyiknél látványosabb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik