Élet-Stílus

Plüsstigris okozott pánikot Skóciában

Egy tehénfarm tulajdonosa, Bruce Grubb hívta rémülten a rendőrséget azzal, hogy egy tigrist látott a pajtájában, amiben amúgy 200 vemhes tehenet tart. Hamarosan hat rendőrautó, és egy állig felfegyverzett speciális osztag érkezett a helyszínre. Az egyenruhások egy órán át, szinte mozdulatlanul figyelték az állatot, mielőtt rájöttek, hogy egy plüssfigurával van dolguk.

Az incidens idején, Bruce Grubb éppen házibulit tartott. Gondos gazdaként azonban kiment, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e a várandós állatokkal, és akkor meglátta a fenevadat.

Mielőtt bárki rosszra gondolna, Grubb egy kortyot sem ivott egész este, mert több tehénnél bármelyik percben beindulhatott az ellés. A zseblámpa gyenge fényénél azonban vérfagyasztóan valóságosnak tűnt a játéktigris. Az első rendőr, aki a helyszínre ért, ugyancsak valódinak látta a nagymacskát.

Fotó: Facebook

„Az autóból sem szállt ki, sőt, még csak az ablakot sem merte leengedni” – mesélte Grubb.

Miközben a többi egység is a pajtához ért, a rendőrök elkezdték ellenőrizni, hogy honnan szökhetett meg az állat. Végül, mivel a közelben sehol sem hiányzott tigris, a pajtában heverésző állat viszont nem moccant, maga Grubb döntött úgy, hogy közelebb merészkedik.

„Nagyjából egy órája ácsorogtunk már, és senki sem tudta igazán, hogy mit kellene tenni. De ahogy nem mozdult, egyre gyanúsabb lett az egész, végül közelebb mentem hozzá a teherautómmal, és akkor megláttam, hogy csak egy játék.”

A hatalmas plüsstigrist végül a rendőrök tartották meg, kabalának. A farmernek fogalma sincs róla, hogy ki tehette a pajtába. Gyanítja, hogy meg akarták viccelni, de eddig senki sem vállalta magára tréfát. Grubb azt mondja, így utólag kicsit szégyelli, hogy ekkora ügyet csinált az egészből.

„Most már jót nevetünk rajta, de akkor nagyon félelmetes volt az egész.”

(via Scottish Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik