Élet-Stílus

Milliomos lett, három hét múlva meghalt

Az amerikai álom: csóróból bármikor gazdag lehetsz. De meddig?

Donald Savastano asztalosként dolgozott New York államban. Az 51 éves férfi január elején munkából hazafelé tartva megállt egy trafiknál, és vásárolt egy kaparós sorsjegyet.

A „Boldog milliomos” nevű szerencsejátékot választotta, és ez az elnevezés perceken belül már pontosan illett Donald Savastanóra is: a kocsi fele menet lekaparta a felületet, és észrevette, hogy egymillió dollárt (247 millió forint) nyert. Visszarohant az üzletbe, hogy géppel is ellenőriztesse – és mint kiderült, tényleg nyert.

A pénz átvételekor elmondta: az összeg megváltoztatja az életét, vásárol magának egy teherautót, rendezi a hiteleit és be is fektethet. Valamint végre el tud menni orvoshoz, korábban ugyanis – akármennyire híres volt a minőségi munkájáról – még arra sem volt pénze, hogy TB-t fizessen, így anyagi okokból évek óta nem engedhette meg magának, hogy orvoshoz menjen.

Ez utóbbi információ már nem a nyertestől, hanem a sorsjegyet árusító hely alkalmazottjától származik, aki beszélt Donald egyik barátjával, és megtudta, hogy a régóta gyengélkedő asztalossal már azt a diagnózist közölte az orvos, hogy végstádiumos rákos, a tüdejében és az agyában is daganat van, és mindössze hetei lehetnek hátra.

A milliomos január 26-án, 23 nappal azután, hogy megnyerte a sorsfordító összeget, elhunyt.

HEARTBREAKINGAt the beginning of January, Donald Savastano was one of the luckiest men in New York after he won $1…

Közzétette: KRON 4 News – 2018. január 31.

 

via NY Lottery, People, kiemelt fotó: Thinkstock (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik