Élet-Stílus

Ennél rémisztőbb hólapátolást még nem láttunk – videó

Szép, napsütéses időben is halált megvető bátorság kell a kínai hegyen lévő pallóösvény megmászásához. És vannak, akik ott havat lapátolnak!

A kínai Hua hegyen található gyalogösvényt nem véletlenül tartják a világ legveszélyesebb turistaútvonalának. Az ország egyik leghíresebb látványosságának számító hegy sziklafalába kiépített gyalogösvény ugyanis egyszerű pallókból áll – és még azok a jobb, kiépítettnek számító részek.

A világ legrémisztőbb turistaútvonala egy kínai hegyre eszkábált deszkákból áll
Már önmagában is őrülten veszélyesnek tűnik, de amikor százával özönlik el a turisták, a halálfélelem lesz úrrá az emberen.

Az ösvényen még szélmentes, napsütéses időben is rémisztő végigmenni. Az ember azt gondolná, télen, főleg havazás után tuti nem nyitják meg a turisták előtt az ösvényt, de ez nem igaz. Az ösvény télen is nyitva áll, de legalább a havat előtte letakarítják.

A feladat egy 24 éves fiatalemberre hárul, akiről most videó készült, ahogy ellapátolja a havat az ösvény pallóiról. Zhang elmondása szerint a feladat nagyjából egy órát vesz igénybe, és bár elismeri, hogy a munka igencsak veszélyes, a kilátást mindenért kárpótolja.

Ezt ne nézze meg, ha szédülős
Hajmeresztő hegyi utakat és ösvényeket mutatunk.

(Kiemelt fotó: YouTube/Shanghaiist)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik