Élet-Stílus

„Úgy érzem, megvagyok szex nélkül is, köszönöm”

Rengeteg nő él úgy, hogy annyi fájdalmat nyeltek már le a kapcsolatban, hogy gyakorlatilag leállnak a szexszel, és köszönik szépen, nekik egy életre elég volt. A nők szó szerint le tudnak szokni a szexről, és elég számukra, ha reggel megölelik őket. Azonban ez nem biztos, hogy jó, a nőiséget, a testiséget meg kell élni, akkor is, ha nehezen tudjuk rávenni magunkat. Ha férjként hasonló cipőben jársz, vagy feleségként szeretnéd megmutatni, mi miatt nem akarsz már többé szexelni, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

22 éves vagyok, a párom 24, és a nemi életünk szinte teljesen megszűnt. Miattam. Úgy érzem, elvagyok nélküle, de neki ez nagyon nem tetszik, és sok a vita emiatt köztünk. Nem tudom, hogy ezen miként lehet javítani, mi ilyenkor a teendő. Történt az is, hogy elvesztettük a babát, ami nagyon megviselt engem, jobban mint páromat. De egy éve volt egy másik fél is a kapcsolatunkban. Én előbbit jobban elszenvedtem, mint utóbbit.

Mit lehet tenni?

Klasszikus női libidóhiányról van szó, amit megírt nekünk az egyik olvasónk, Krisztina. Több oka is lehet, ha egy nő ennyire fiatalon elveszíti a szexuális érdeklődését és a vágy totális hiányáról számol be. Oka lehet, ha a férfi partner szóban vagy tettekben túl erőszakos, akkor a nőkben természetszerűleg alakul ki tudat alatt, hogy leállnak a szexről és hárítják azt. Az is lehet az oka, ha túl szelíd a pasi, ha féltékeny bármelyik fél vagy ha megcsalás történt. A kisbaba elvesztésének is köze lehet ahhoz, hogy nincs libidó, hogy a vágy nem ugyanaz, mint a kapcsolat elején.

Az intimitás, az érzelmek azok, amivel valamennyire vissza lehet hozni, ezt azonban csak és kizárólag párban lehet megoldani, az aktuális partnerrel. Hiszen vele együtt élték meg a történteket, a kapcsolatuk ideje alatt pedig nemcsak a baba elvesztésének gyászát hanem a hűtlenséget és a bizalomvesztést is megélték együtt. Ha nem megy a megbocsátás a harmadik féllel kapcsolatban, akkor sajnos nincs értelme tovább folytatni. Ha pedig a baba elvesztése, az újabb terhesség lehetősége és az esetleges újabb vetélés miatti félelem áll a háttérben, akkor terápián célszerű a megoldást keresni.

A kétszeres törés miatt egyébként is hasznos lenne segítséget kérni, mindketten fiatalok, 22 és 24 évesek, így a mostani élmények a következő éveket nagyon meghatározhatják.

A csalódás, a fájdalom, a gyász, a testi kapcsolat hiánya, a párkapcsolatban fennálló veszekedések biztos, hogy hatással vannak az élet más területeire.

Érdemes lenne a saját nőiséggel foglalkozni, női példaképeket keresni, külső és belső tulajdonságokat megvizsgálni a példaképekben és azonosságot keresni magunkban. Önállóan, szakember segítsége nélkül maximum a sikerélményekkel lehet valamennyire előrelépni, ez segíti az önbizalmat. Fontos, hogy legyen külön is életük, ne minden este a veszekedésekről és a szexhiányról szóljon.

Javaslom, hogy hasonlóan ahhoz, ahogy fiatal lány korában elindult a szexuális érdeklődése, most is járja végig ezt az utat. Ha az erotikus novellák, könyvek fiatal korában izgalmasan hatottak, akkor érdemes elővenni, és elalvás előtt olvasni azokból pár sort. Ezzel és a sikerélményekkel már elindulhat egy folyamat egyedül is, de a vetélés és a hűtlenség miatt mindenképpen keressen fel szexuálterapeutát vagy pszichológust.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik