Élet-Stílus

Óriási kártérítést kapott a nő, aki a kezeit és a lábait is elveszítette egy műhiba miatt

Bár tudta, hogy van egy ciszta az egyik petefészkén, a floridai Lisa-Maria Carter nem akarta magát megműttetni. Teljesen panaszmentes volt, így nem látta értelmét egy operációnak.

A nő, aki hírszerzési elemzőként dolgozott a Védelmi Minisztériumnak, olyan megbízást kapott, ami miatt hosszabb időre Irakba kellett volna utaznia. Az orvosai ekkor tanácsolták neki, hogy indulás előtt, a biztonság kedvéért el kellene távolíttatnia a cisztát. Carter 2010. november elsején feküdt be egy kórházba Tampa Bayben.

Carter a műtét előtt

A rutinműtét közben a sebész megsértette Carter vékonybelét, ami először folyamatos hasfájást okozott a nőnek, nem sokkal később pedig elfertőződött. Húsevő baktériumok teljesen elpusztították a nő vékonybelét, majd a végtagjait is megtámadták. Carter hetekig feküdt kómában, majd amikor felébredt, közölték vele, hogy a karjait könyék alatt, a lábait pedig térd alatt amputálják.

A most 52 éves Carter a rutinműtét közben ejtett műhiba következtében, állandó gondoskodásra szorul, enni sem tud önállóan, ezért egy gondozóházban él, a napjait tolószékben tölti.

„Érzelmileg nagyon nehéz, de igyekszem feltartott fejjel viselni, és nem túl sokat aggódni miatta.”

Carter beperelte a kórházat, majd hét évnyi jogi csatározás és három döntésképtelen esküdtszék után, egy floridai bíróság a napokban 109 millió dollár kártérítést ítélt meg neki. Az ügyvédje szerint a pénz elsősorban arra kell a nőnek, hogy emberhez méltó életet élhessen, saját házat vehessen magának, és élete végéig fizethessen ápolókat, akik a nap minden percében gondját viselik.

A kórház szinte biztosan meg fogja fellebbezni az ítéletet, így még legalább egy év telhet el a végleges döntésig.

(via New York Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik