Élet-Stílus

Gumikesztyűt és öt sebészeti tampont szült egy francia nő

Bírósághoz fordult egy 48 éves francia nő, mert egy műtét után „megszült” egy gumikesztyűt, és öt sebészeti tampont, amiket az operációt végző sebész felejtett a testében.

A nő, akit nem nevez meg a francia sajtó, tavaly áprilisban, egy marseillei magánklinikán végeztetett el magán méhnyálkahártya-ablációt. A műtét után azt mondták neki, minden a lehető legnagyobb rendben zajlott. Nem sokkal később azonban, elkezdte állandó hasfájás kínozni, nem tudott aludni, és nehezére esett a vizeletürítés.

„Úgy éreztem, mintha egy késsel döfködnék a hasamat, de azt gondoltam, ez a operáció velejárója. A panaszaimról természetesen beszéltem a klinika nővéreivel és a sebésszel is. Fájdalomcsillapítót írtak fel, anélkül, hogy megvizsgáltak volna.”

A nőt aztán sokkolta, amikor a szervezetéből távoztak az idegen eszközök. Még jobban megdöbbent, amikor a klinikára visszatérve, szembesítette az orvost a hanyagságával. „Ha nem elégedett, keresse csak meg a biztosítómat, megnyugodhat, nagyon jól be vagyok biztosítva” – vetette oda neki a sebész felháborodva.

„Szándékosan elbagatellizálta a komolyságát mindannak, amin keresztülmentem. Az asszisztenseire hárította a felelősséget, és eszébe sem jutott bocsánatot kérni” – mondja a nő, akit leginkább az orvos lekezelő hangneme háborított fel.

A műtét után a nő hónapokon át nem tudott dolgozni, azóta is húgyúti fertőzésekkel küzd, és folyamatos pszichés kezelést igényel. Mégis szerencsésnek érzi magát, hiszen akár vérmérgezést is kaphatott, és meg is halhatott volna. A sebész ellen indított per jelenleg is folyik a bíróságon.

(via The Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik