Élet-Stílus

Fontos abortuszpert nyert a Sátánista Egyház

Pert nyert Missouri állam ellen, az állam legfelsőbb bíróságán egy Sátánista Egyház nevű csoport, ami az abortusz szabályainak megváltoztatásáért szállt harcba, egy ismeretlen nő érdekében.

A Sátánista Egyház jogi képviselője amellett érvelt a bíróságon, hogy egészségügyi szempontból semmi szükség arra, hogy a várandós nők ultrahangvizsgálaton essenek át abortusz előtt, és meghallgassák a magzat szívhangját, a vallásos meggyőződésüket viszont sértheti. Ugyanez a helyzet azokkal, az „az élet a fogantatással kezdődik” feliratú szórólapokkal, amiket az orvosoknak kell átadniuk az abortuszt kérő nőknek.

D. John Sauer, helyettes államügyész kijelentette, az ultrahangvizsgálatot, illetve a magzati szívhang meghallgatását fel lehet ajánlani egy abortuszra váró nőnek, de nem lehet kötelezővé tenni számára.

A Sátánista Egyház nem egy hagyományos, vallásos szervezet, sokkal inkább jogvédő csoport. Nem hisznek a szó szerint létező Sátánban, az alakját csak metaforaként használják az elnyomás elleni lázadásban.

(via KSDK)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik