Élet-Stílus

Bilincsbe verve vitték el a rendőrök a tanárverő 7 évest az iskolából

A floridai kisfiú anyukája teljesen kiakadt, és „rendőri brutalitást” emleget. A rendőrség szerint azonban a törvények szerint jártak el.

Megbilincselték, majd anyja tiltakozása ellenére pszichiátriai vizsgálatra vittek floridai rendőrök egy hétéves fiút, miután az iskolában elkezdett verni egy tanárnőt, miután leszidták – jelentette a helyi sajtó. Mercy Álvarez szerint fia „rendőri brutalitás” áldozata lett, akit annak ellenére vertek bilincsbe, hogy az iskola igazgatója elégnek látta, ha tíznapos felfüggesztéssel büntetik meg gyerekét a tanár elleni támadás miatt.

Az eset előző hét csütörtökön történt. A kisfiú a rendőrségi jelentés szerint a menzáról vitték ki, mert játszott az étellel, amit többszöri felszólításra sem hagyott abba. Amikor a folyósóra értek, a jelentés szerint a kisfiú ütni és rugdosni kezdte tanárnője hátát, majd miután le akarták fogni, mindketten a földre kerültek. Ekkor a tanárnő haját kezdte el cibálni.

Iskolai tisztségviselők elmondása szerint az esetnek több tanár és diák is a szemtanúja volt, valamint az egészet rögzítették a térfigyelő kamerák is. Az anyuka azonban kijelentette: addig nem hiszi el, hogy ez történt, amíg nem látja a felvételeket.

A gyereket egy helyi törvény alapján vitték pszichiátriai vizsgálatra, ami lehetővé teszi a rendőröknek az olyan emberek bevitelét, akik viselkedésük alapján veszélyt jelenthetnek másokra, vagy magukra. Iskolai tisztségviselők közlése szerint a fiú apja ebbe beleegyezett, anyukája viszont nem.

A fiúról Álvarez  egyik ismerőse készített mobiltelefonos felvételt, ahogy bilincsbe verve elviszik. A videót a Facebookon már több mint hárommilliószor nézték meg.


Az érintett iskolakörzet rendőrkapitánya elmondása szerint a rendőrök a szokásos eljárást követték, amikor megbilincselve vitték el a gyereket. Hozzátéve, hogy a kérdéses törvényt nagyon ritkán szokták alkalmazni gyerekekkel szemben, de ebben az esetben szükséges volt.

A szülők most azt tervezik, hogy beperlik az iskolakörzetet, valamint a rendőrséget is. A megvert tanárnő pedig azt szeretné elérni, hogy vádat emeljenek a gyerek ellen.

(Kiemelt Fotó:Facebook/Juan J Alvarado)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik