Élet-Stílus

Balhé lett az erdélyi óriáshóemberből

A csíkbánfalvi diákok tízméteres alkotására rátelepedett egy helyi férfi.

10,2 méteres óriáshóembert építettek az erdélyi Csíkbánfalván, készítői szerint ez a világon a legnagyobb. Mégsem felhőtlen az öröm, mert az alkotást többször összefirkálta egy helyi férfi, aki a román állami tévének azt állította, hogy ő irányította az építését.

A hóembert valójában hét diák építette, egyikük, Csiszér Gábor a Maszol portálnak elmondta: tíz napig tartott a munka, amiben sokan segítettek. A vasárnapi átadóünnepségen közel ezren vettek részt. Aznap reggel azonban valaki a „Hajrá Székelyföld!” feliratot festette a hóemberre, amit Csiszér letörölt, mert „nem egy hóember által kell kinyilvánítani szerintem a nemzetiségünket”. Ennek ellenére körbejárt a kép az összefirkált hóemberről a Facebookon, és sokan azzal vádolták az alkotókat, hogy erre a célra használták munkájukat, mások pedig a fiú ellen fordultak, mert szerintük meg nem kellett volna letörölni.

A feliratot felfestő férfi a hóember átadójára is elment, a hét diákot megszégyenítő megjegyzéseket tett, és ott nyilatkozta a tévének, hogy ő irányította a munkálatokat. A hóembert vasárnap kétszer, majd hétfőn is összefirkálta, Csiszér ezután feljelentést tett a rendőrségen.

Az elkövető ott elismerte, hogy kétszer is feliratot festett a hóemberre, de a harmadik esetet letagadta. Ugyanakkor megígérte, hogy békén hagyja a hóembert. A rendőrök Csiszért megkérdezték, hogy mit szeretne a férfitól, amire azt válaszolta: hozza helyre, amit tett. Erre azonban nem kötelezhették a firkálót, mert nem bizonyított, hogy harmadszor is ő volt az elkövető. A rendőrség lezártnak tekinti az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik