Élet-Stílus

Autót vezet? Csak nyugodtan! (x)

Lassan járj, tovább érsz – erről a régi nagy igazságról gyakran elfeledkezünk. Nemrég az élet figyelmeztetett rá, hogy például vezetés közben jobb nem idegeskednem.

Területi képviselőként autóval járom az országot, szerszámgépekkel látunk el kisvállalkozásokat és nagyobb cégeket. Nemrég a központ átszervezte az útvonalaimat, én pedig aggódni kezdtem, vajon az új feltételek közt is hozni fogom-e ugyanazt a teljesítményt.

Onnantól egyfolytában idegeskedtem. Elkezdtem kapkodni, szinte az egész napom rohanássá vált. Autóba be, autóból ki. Futás a tárgyalásra. Futás vissza az autóhoz, hogy időben ott legyek a következő ügyfélnél. Még oda sem érek, de máris azon parázok, vajon sikeres lesz-e a tárgyalás. És így tovább.

Megfordult a fejemben, hogy nyugtatót kéne szednem, de nyomban el is vetettem az ötletet. Egész nap vezetek, nyilván nem tompíthatom le az agyamat! Csak később tudtam meg, hogy a Sedacur forte nevű, nyugtató hatású növényi gyógyszer nem befolyásolja az autóvezetéshez nélkülözhetetlen éberséget és a koncentrálóképességet.

Maradt tehát a nyugtalanság és „gyomorideg”. Még szerencse, hogy nem lett nagyobb baj belőle, mindössze egy icipici koccanás a városban.

A lámpa már zöldre váltott, az én sávom mégsem indult el, mert pár autóval előrébb valaki elkezdett beparkolni a járda mellé. Addig is feszült voltam, de ekkor végképp felhúztam magam. Szinte körül se néztem, úgy vágódtam ki balra, a belső sávba. Először csak a fékcsikorgást és a dudálást hallottam. Aztán megláttam a hátulról vészesen közelítő kamion egyre óriásibbá váló képét a visszapillantómban. Az ütközés elkerülhetetlennek tűnt. Már vártam a csattanást, az üvegcsörömpölést, a szétrepedő lökhárítók tompa recsegését, a jellegzetes „karambolzajt”. De mindössze egy icipici lökést éreztem. A teherjárgány éppen csak hozzákoccant az én kocsimhoz. Biztos voltam benne, hogy a vezetőfülkéből lekászálódó, kétajtós szerkény méretű sofőr le fogja ordítani a fejemet, és ráadásul igaza is lesz. De az ipse végig nagyon higgadtan és udvariasan viselkedett, mialatt a betétlapokat töltögettük.

– Árulja már el, hogy képes ennyire nyugodt maradni egy ilyen rémes helyzetben? – szegeztem neki a kérdést.

Sedacur forte! – válaszolta kedélyesen. – Ahogy elnézem, magának is jót tenne. Recept nélkül kapható gyógyszer, amely három nyugtató hatású gyógynövény, a macskagyökér, a komlótoboz és a citromfűlevél kivonatát tartalmazza. Én ennek köszönhetem a feszültségmentes nappali közérzetemet.

„Belső feszültség, alvászavar” Sedacur Forte

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik