Élet-Stílus

Kiderült, hogy egész életedben rosszul főzted a kolbászt

Sokan, akik virslit vagy kolbászt akarnak enni, nem veszik a fáradtságot, hogy megfőzzék vagy megsüssék maguknak, hanem inkább bedobják a mikróba fél percre. Pedig ez talán a legszörnyebb dolog amit velük tenni lehet. Az ízeknek és a zsíroknak így esélyük sincs „aktiválódni”, ennyi erővel akár nyersen is meg lehetne enni őket.

A legjobb választás tehát a főzés, ám azt sem mindegy, hogy hogyan tesszük.

Valamiért elterjedt az a tévhit, hogy a kolbásznak elég 5-10 perc zubogó vízben és kész is vannak. Pedig a helyzet ezzel szemben az, hogy alacsony hőfokon több mint 30 percig kéne főzni, hogy minden folyamat tökéletesen zajlódjon le a hús belsejében.

Martin King, a Why Chef gasztroblog szerzője szerint aki tényleg jól akarja megcsinálni ezeket az ételeket, az inkább türelmesen vár, hiszen csak így fognak igazán kioldódni azok az ízek, amik a kolbászban vannak.

Frissítés

Aki esetleg félreértette volna a fenti sorokat: a magyar értelemben vett klasszikus kolbászokat eszetekbe ne jusson megfőzni, mint ahogy a grillkolbászokat sem. A főzéssel kapcsolatos tanácsok elsősorban a virslikre, szafaládékra vonatkoztak. De ha már itt tartunk: a grillen és a sütőben is az a szabály érvényes, hogy próbáljuk meg minél alacsonyabb hőfokon, minél tovább sütni.

Mirror

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik