Élet-Stílus

Egy parkban hagyták féléves, beteg gyereküket, mert nem tudták fizetni kezelését

A kínai szülők a kislány mellett hagyott levélben kérték a megtalálót, hogy segítsen a kicsinek. Szerintük mellettük csak meghalna.

„Nincs szülő, aki ne szeretné a gyermekét, de tényleg nem tudjuk kifizetni az orvosi számlákat” – írták annak a féléves kislánynak a szülei, akik Dongguan város egyik közparkjában hagyták magára gyermeküket. A kicsit egy babakocsiban aludva találta meg szombat este egy járőröző rendőr. A gyerek mellett egy táskát és egy hátizsákot találtak, amik teli voltak bébiételekkel, gyógyszerekkel, pelenkákkal és ruhákkal  – jelentette a helyi sajtó.

Emellett egy ezer karakteres levélre is bukkantak, amiben a szülők arra kérték a gyereküket megtaláló embert, hogy „jelentse ezt a rendőrségen”. A levélben leírták, hogy a kislányuk epilepsziás, és a kezelési költségek minden pénzüket elvitték. Elmondásuk szerint 60 ezer jüant, azaz nagyjából 2,3 millió forintot költöttek a kislány gyógyítására, és már nem tudják állni a számlákat.

Bébiételek, gyógyszerek, pelenkák és ruhák voltak a gyerek mellett. Fotó:Guangzhou Daily]

„Ha velünk marad, meghal” – közölték a szülők, hozzátéve, hogy nem tudnák számára biztosítani a megfelelő oktatást, és náluk „csak romba dőlne az élete”. És leírták, tudják, hogy „ez nagyon önző viselkedés”, és nem remélik, hogy bárki is meg fogja érteni őket, de csak abban reménykednek, hogy „a gyerek biztonságban fog felnőni”.

A levélben az is szerepelt, mikor milyen gyógyszert kell adni a kicsinek, és egyéb tanácsok arra, mire kell a betegsége miatt figyelni. A gyereket megtaláló rendőrök a kislányt kórházba szállították, és jelenleg még keresik a szüleit. Ezt nehezíti, hogy egy olyan helyen rakták ki, ahol nincsenek térfigyelő kamerák.

(Kiemelt fotó: Guangzhou Daily)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik