Élet-Stílus

„Kutyaszar köz” lett az utca új neve

Az elégedetlen lakók nevezték át a telekakilt utcát.

A skóciai Leith-ben élőknek elege lett. Az Edingburgh északi részén található terület egyik utcácskája olyan szinten tele van kutyáktól származó ürülékkel, hogy az megkeseríti a lakók mindennapjait.

A Twitteren megjelent egy helyi lakos, Stuart Millar által készített fotó, amelyen az látható, hogy valaki egy kerítésre kitűzte a „Kutyaszar köz” feliratú utcatáblát.

A kommentekből kiderül, van, aki szó szerint kutyavécének használja a kis utcát: megáll kocsival, kiereszti kedvencét, megvárja, míg kakil, aztán vissza a kocsiba, és már mennek is tovább. Egy másik twitterező azt írja, megérti, hogy átkeresztelték az utcát, ő legutóbb négy kakival találkozott az ötvenméteres szakaszon. Mások azt írják, nem értik, hogy az önkormányzat miért nem bünteti meg a kakáltatókat.

A hivatal természetesen megszólalt az ügyben: az illetékes szerint igen nehéz pont az elkövetés közben tetten érni a kutyákat és hanyag gazdáikat, az önkormányzat mindenkit arra biztat, hogy tegyen bejelentést, ha fel nem szedésnek volt szemtanúja.

 

via Metro, Edinburgh news

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik