Élet-Stílus

Alsógatyában táncoló kadétok botrányából óriási YouTube-őrület lett

24.hu
24.hu

2018. 01. 23. 11:24

Rengeteg paródiavideó készül a kirúgással fenyegetett diákok támogatására.
Korábban a témában:

Oroszországban jelentős horderejű országos ügy lett egy videóból.

Az egész úgy kezdődött, hogy az uljanovszki polgári repülési főiskola növendékei felvették, ahogy alsónadrágban és az akadémiai uniformishoz tartozó sapkákban táncolnak a kollégiumban Benny Benassi Satisfaction című számára. Egy 2015-ös videó adta az ötletet, amelyben a brit hadsereg tagjai csintalankodtak.

Először is megmutatjuk a botrányt kiváltó uljanovszki videót, aztán jönnek a részletek.

Az uljanovszki akadémia nem értékelte a viccelődést, a lehető legszigorúbb fellépést ígérték a felvétel készítőivel és az abban szereplőkkel szemben. Az intézmény vezetője egészen odáig ment, hogy

Ezek az emberek nem fognak tudni elhelyezkedni a polgári repülésben. Az ilyesmit lehetetlenség megbocsátani.

A tény, hogy mindez egy köztévés műsorban hangzott el, már önmagában is mutatja, mekkora ügy lett az ártatlan táncikálásból. A fegyelem és a rend fontosságát hangsúlyozó rektor egyenesen a Pussy Riothoz hasonlította a kadétokat; azért börtönbe talán csak nem akarják küldeni őket, mint az orosz feminista punkokat, de a kirúgásuk szinte biztosra vehető.

A sztorinak itt nincs még vége, sőt itt kezdődik igazán.

Az orosz közösségi oldalakon sorra jelennek meg a videók, amelyekben a kadétok mellett állnak ki a legkülönbözőbb oktatási és nem oktatási intézmények dolgozói, sportolók és a jó ég tudja, hogy ki mindenki.

Paródiavideók készülnek, amelyekben ugyanez a zene szól, és a főszereplők hasonló táncot lejtenek. Az online kihívások mintájára „Satisfaction challenge” címkével látják el a meghurcolt diákokat támogató felvételeket. Az alábbi videóban szépen összegyűjtötték a verziókat, látható benne a rjazanyi agrátechnikum diákjainak paródiája, a polgári védelmi akadémia hallgatóinak tánca, de építőmunkások és tengerészek is feltűnnek. A videó után még ne menjenek sehová, a cikk folytatódik!

Itt meg lovászok teszik a dolgukat:

Még UKRÁN (!) támogatójuk is van.

A nagy Putyin még nem nyilatkozott az ügyben, de – a szintén botrányairól ismert – Vlagyimir Zsirinovszkij például már védelmébe vette a kadétokat, mondván fiatal gyerekekről van szó, akik nem drogoznak vagy részegeskednek, csak táncolnak egy videóban.

De hogy milyen széles társadalmi támogatottsággal bírnak az uljanovszki akadémia fiataljai, azt talán legjobban a szentpétervári nyugdíjasok videójával tudjuk illusztrálni:

 

(via Zvezda, LA Times)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.