Élet-Stílus

Alsógatyában táncoló kadétok botrányából óriási YouTube-őrület lett

Rengeteg paródiavideó készül a kirúgással fenyegetett diákok támogatására.

Oroszországban jelentős horderejű országos ügy lett egy videóból.

Az egész úgy kezdődött, hogy az uljanovszki polgári repülési főiskola növendékei felvették, ahogy alsónadrágban és az akadémiai uniformishoz tartozó sapkákban táncolnak a kollégiumban Benny Benassi Satisfaction című számára. Egy 2015-ös videó adta az ötletet, amelyben a brit hadsereg tagjai csintalankodtak.

Először is megmutatjuk a botrányt kiváltó uljanovszki videót, aztán jönnek a részletek.

Az uljanovszki akadémia nem értékelte a viccelődést, a lehető legszigorúbb fellépést ígérték a felvétel készítőivel és az abban szereplőkkel szemben. Az intézmény vezetője egészen odáig ment, hogy

Ezek az emberek nem fognak tudni elhelyezkedni a polgári repülésben. Az ilyesmit lehetetlenség megbocsátani.

A tény, hogy mindez egy köztévés műsorban hangzott el, már önmagában is mutatja, mekkora ügy lett az ártatlan táncikálásból. A fegyelem és a rend fontosságát hangsúlyozó rektor egyenesen a Pussy Riothoz hasonlította a kadétokat; azért börtönbe talán csak nem akarják küldeni őket, mint az orosz feminista punkokat, de a kirúgásuk szinte biztosra vehető.

A sztorinak itt nincs még vége, sőt itt kezdődik igazán.

Az orosz közösségi oldalakon sorra jelennek meg a videók, amelyekben a kadétok mellett állnak ki a legkülönbözőbb oktatási és nem oktatási intézmények dolgozói, sportolók és a jó ég tudja, hogy ki mindenki.

Paródiavideók készülnek, amelyekben ugyanez a zene szól, és a főszereplők hasonló táncot lejtenek. Az online kihívások mintájára „Satisfaction challenge” címkével látják el a meghurcolt diákokat támogató felvételeket. Az alábbi videóban szépen összegyűjtötték a verziókat, látható benne a rjazanyi agrátechnikum diákjainak paródiája, a polgári védelmi akadémia hallgatóinak tánca, de építőmunkások és tengerészek is feltűnnek. A videó után még ne menjenek sehová, a cikk folytatódik!

Itt meg lovászok teszik a dolgukat:

Még UKRÁN (!) támogatójuk is van.

A nagy Putyin még nem nyilatkozott az ügyben, de – a szintén botrányairól ismert – Vlagyimir Zsirinovszkij például már védelmébe vette a kadétokat, mondván fiatal gyerekekről van szó, akik nem drogoznak vagy részegeskednek, csak táncolnak egy videóban.

De hogy milyen széles társadalmi támogatottsággal bírnak az uljanovszki akadémia fiataljai, azt talán legjobban a szentpétervári nyugdíjasok videójával tudjuk illusztrálni:

 

(via Zvezda, LA Times)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik