Élet-Stílus

Összejött a pénz a póni péniszműtétjére

„Gyakorlatilag egy új, kis Richardot csinálunk neki” – fejtette ki Brogan Horton állatorvos, hogy mi fog történni Richarddal, a mainei Bridgtonban élő pónival. A 15 éves lovacska péniszén rákos daganat keletkezett, ezért műtétre szorul.

Richardot önkéntes állatmentők fogadták be egy charlestoni lókereskedőtől, egy hónappal ezelőtt. A póni péniszén már komolyan elterjedt a kezeletlen daganat. Az állatnak sürgős beavatkozásra volt szüksége, ami azonban nagyon költséges.

A műtét 3000 dollárba (kb. 760 ezer forintba) kerül. Az állatmentők nem tudtak kigazdálkodni ekkora összeget, ezért online adománygyűjtésbe kezdtek. Rekordsebességgel gyűlt össze az összeg, sőt, annál több is: 4000 dollár (kb. egymillió forint) folyt be.

Még épp időben: Horton állatorvos szerint, Richard állapota, a beavatkozás nélkül, hamarosan sokkal rosszabbra fordult volna, állandó fájdalommal kellett volna élnie, végül pedig el kellett volna altatni.

„Általában nem szoktunk ilyesmit csinálni, mert túl magas költség ez egyetlen lóhoz, de ő annyit szenvedett már, hogy megérdemel még egy kis időt fájdalommentesen” – mondja a doktor.

(via Bangor Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik