Élet-Stílus

Ne kanos tiniként nyúlj a csajodhoz, ha szexelni szeretnél!

Nem ciki bevallani magunknak, hogy nem igazán tudjuk, hogyan invitáljuk a partnert a hálószobába. Kevesen mondhatják el magukról, hogy komfortosan érzik magukat abban a helyzetben, amikor szexet kezdeményeznek. Vannak, akik úgy nyúlnak a partnerükhöz mint egy kanos tinédzser, és vannak, akik kijelentik szóban, hogy akkor most már talán itt lenne az ideje. Egyik megoldás sem feltétlenül jó, bár valószínűleg célravezetőek.

Mint minden viselkedésen, ezen is lehet változtatni. A legfőbb kérdés, hogy ki kezdeményezzen. A szexológusok az erre adott válaszokban még nem jutottak konszenzusra, egy dologban viszont egyetértenek: többségében a férfi legyen a kezdeményező. Vannak szexológusok, akik szerint csak és kizárólag a férfi kezdeményezhet, ő az irányító a szexben. Így megtartva a férfi-női egyensúlyt. Egyes szexológusok viszont úgy tartják, hogy a nő is kezdeményezhet, de nem mindig, és nem tolódhat el a nemiség: ha állandóan a nő akarja a szexet, a férfi nem igazán fogja magát motiváltnak érezni.

Inspirálódj a tapasztalatokból!

Bármilyen hülyén hangzik is, érdemes leülni egy papírral, és átgondolni, hogy a partnerkapcsolatban mely együttlétek voltak a legizgalmasabbak, legjobbak, legkielégítőbbek. Legalább öt ilyet össze kellene szedni, és végignézni, hogy a szexet azokban ki és hogyan kezdeményezte. Ha látható valamilyen hasonlóság az öt legjobb élménynél, akkor máris választ kapunk. Ne csak az adott szexet nézzük végig, hanem a napot is, lehet, hogy végigcsetelték a délutánt erotikus üzenetekkel, lehet, hogy meglepte a partnerét otthon finom vacsorával, de az is lehet, hogy reggel estek egymásnak a zuhanyzóban. Ha a lista elkészült, akkor mindenképpen beszélgessünk a partnerrel is erről, kérdezzük meg, melyek a kedvenc szexuális élményei. Hasonlítsuk össze, osszuk meg a véleményeket, osszuk meg a kedvenc emlékeinket a partnerünk kezdeményezéséről. Innen már csak egy lépés megkérdezni egymástól:

mit gondolsz, ezen a hétvégén megpróbáljuk megismételni?

Bókokból sosem elég

Az is sokat segíthet a helyzeten, ha megmondjuk a partnernek, miért akarjuk őt éppen, miért kívánjuk. Bókoljunk egymásnak, mondjuk szépet a másikról, a párkapcsolatról, a szexuális életünkről. Bátran mondjuk meg, hogy ha tetszett ahogyan fellibbent a szoknya a szélben az utcán, ha képtelenek vagyunk visszafogni magunkat amikor a partner vetkőzik, ha szeretjük a partner közelségét az ágyban.

Segítsünk ellazulni!

A nyugi nagyon kell a szexhez, nők is, férfiak is sokan igénylik, hogy kicsit lazítsanak, pihenjenek, és csak a kellően relaxált állapotban van helyén a libidójuk. Pláne egy stresszes héten, nehéz napok után, durva határidők mellett, gyereksírás és betegségek kíséretében igen nehéz elvárni bárkitől is a szexet. A Miben segíthetek neked, jól esne egy fürdő? kérdést bátran tegyük fel, vagy vegyük át a feladatait, és kérjük meg, hogy csak tegye fel a lábát az asztalra, rakjon be zenét és lazuljon el, mi addig levisszük a kutyát, a szemetet, mosogatunk, intézzük a vacsorát.

Élcelődés, csipkelődés, heccelés, kinek mi tetszik

A kedvenc csipkemelltartót vettem fel ma, este találkozunk? Ez például az egyik olyan kérdés, amivel egy egész napos szöveges előjátékot kezdeményezhetünk. Ez mindkét félnek esélyt ad arra, hogy mentálisan és testileg is felkészüljenek a szexre, akkor is, ha esetleg estére már fáradtan esnek egymás mellé az ágyba. Nem kell ennek feltétlenül szexbe torkollnia, de a hangulatot megalapoztuk hozzá — reggel is folytathatjuk.

Figyelj oda magadra!

A kapcsolat elején mindenki dögös, tiszta, szép, és aztán ahogy telik az idő, egyre kevésbé figyelünk oda arra, mit veszünk fel otthon, miben alszunk, hogyan viselkedünk. A szenvedélyt nehéz úgy fenntartani, hogy mindenki pizsamában ül otthon és sorozatokat nézünk. A randizások ezért is szükségesek, felöltözhetünk, szépek lehetünk, ahogyan anno. A hónapok, évek elteltével elfelejtjük azt is, hogy a másik mennyire szerette, amikor elszaladtunk a reggeli búcsúcsók elől, és kicsit kergetőztünk a lakásban, és azt is, hogy a partner mennyire szerette, amikor végigcsókoltuk a nyakát.

A játékosság a kulcs

Miért ne lehetne fogadni 20 perc csókolózásban, orális szexben vagy akár félórányi masszázsban? Kinek mi tetszik! Akár a kedvenc tévéműsor közben is, vagy valamilyen játékban, biliárdozás például vagy pingpong. A győztes extra különdíjat kap, és végül is mindenki nyer. A szex lényege ugyan a spontaneitás, de ha már régóta tart a párkapcsolat, akkor csak úgy lehet sajnos spontán a szex, ha alkalmat teremtünk rá. Ez randizásokkal, játékossággal, csiklandozással, közös zuhanyzással elérhető, így valóban teszünk azért, hogy együtt legyünk, és ott legyen a két ember közt az a bizonyos szikra.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik