Élet-Stílus

Soha nem örültek még annyira filléres nyereménynek, mint ez a nő

Elindult az Egyesült Államokban az év legnagyobb őrületének ígérkező HQ trivia, egy okostelefonon játszható kvízjáték, valódi nyereményekkel.

Az egészet úgy kell elképzelni, mit a „Legyen Ön is milliomos!” című tévés vetélkedőt, leszámítva, hogy nem kell bemenni hozzá egy stúdióba, és Vágó István sem okoskodik bele a válaszadásba. Az élő játékba bárki beszállhat egy mobilapplikáción keresztül, minden nap kétszer, adott időpontokban. Tizenkét, egyre nehezedő kérdésre kell kiválasztani a megfelelő választ, több lehetőség körül. A napi nyereményt végül annyi játékos között osztják szét, ahányan az utolsó kérdésnél is a helyes választ jelölték be.

Az első játéknapon, január elsején, 18 ezer dollár (4,6 millió forint) volt az össznyeremény. Ebből zsebelt be, valamivel több mint 11 dollárt (kb. 2800 forintot) Lauren May. A nő reakcióját az egyik barátnője vette videóra, majd osztotta meg a Twitteren. A felvételen jól látszik, hogy a kvíz, a nyeremény nagyságától függetlenül képes óriási feszültséget teremteni. Ezért lesz a HQ trivia az év őrülete.

(via Mashable, Quartz)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik