Élet-Stílus

Orvosi tanácsára fenekelte el a neki dolgozó nőket egy lapkiadó tulajdonosa

Több újságírónőt is megvert hosszú pályafutása során H. Brandt Ayers, az alabamai Anniston Star kiadójának egykori igazgatója, jelenleg igazgatótanácsi tagja. A 82 éves férfi azt mondja, mindent megbánt, a mai eszével nem vetemedne ilyesmire, de korábban, kifejezetten egy orvos tanácsára bántalmazott fiatal nőket.

Az egész az 1970-es évek elején kezdődött. A 26 éves Wendy Signal kezdő riporter volt Ayers kiadójánál, de pszichés problémái miatt, egy ideje már nem járt be dolgozni. A főnök felhívta a nő orvosát, és megkérdezte, mit tehetne. A doktor azt válaszolta valahogy meg kellene nyugtatni a fiatal nőt, mire Ayers visszakérdezett, hogy mi lenne, ha elfenekelné Wendyt. Az orvos, akinek a nevére Ayers már nem emlékszik, azt felelte, hogy jó ötlet. A laptulajdonos erre elment beosztottja lakására, és elfenekelte a nőt.  Wendy Signal a közvetlen főnökének, egy szerkesztőnek jelentette az esetet, de nem történt semmi, a nő így nem sokkal később felmondott a cégnél.

Bár Signal 2006-ban meghalt, Ayers több korábbi beosztottja is kiállt a nyilvánosság elé, és hasonló történetekről számoltak be. Veronica Pike Kennedy például egy vasárnap reggeli műszakban mutatta meg Ayersnek az aznapra szánt publicisztikáját. A főnöknek nem tetszett az írás, ezért fém vonalzóval elfenekelte a nőt. Kennedy volt az első, aki a szexuális zaklatási botrány hatására előállt a történetével.

Ayers nem tagadja a vádakat, de úgy érzi, a bocsánatkérés elég, nem kíván lemondani a helyéről, a több lapot kiadó vállalat igazgatótanácsában.

„A harmadik generációja vagyok egy családnak, amelyik mindig hűségesen és bátran szolgálta a nyilvánosságot” – nyilatkozta.

(via AL)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik