Élet-Stílus

Százezreket spórolhatsz decemberig – játszva

Itt az új kihívás, és még csak hideg vizet sem kell öntened a nyakadba.

Év eleje van, ismét terjednek a pénzes kihívások. A játékban – szemben a korábbi challenge-dzsekkel – nem kell senkit leönteni, veszélybe sodorni, és a végén nem is szükséges kitenni az eredményt a közösségi oldalakra. Pedig ebben az esetben lehetne mivel büszkélkedni.

A „játék” célja a spórolás. Pontosabban az, hogy következő januárra – amikor a decemberi, rendszerint korábban kiutalt fizetésnek már csak a legutolsó hírnökei maradnak – ne álljunk üres zsebbel (vagy pénztárcával) (vagy bankszámlával).

Százezreket spórolhatsz decemberig – játszva 1

De jöjjön a lényeg: az egyik verzió szerint minden vasárnap tegyünk félre 1 fontot, hétfőn kettőt, szerdán hármat – és így tovább, egészen szombatig, amikor hét fontot teszünk el. A nem túl hatalmas összegek elrekesztése heti 28 fonttal gazdagítja a malacperselyt, ami év végére közel 1500 font megspórolását eredményezi.

Ez forintra átszámolva nagyjából így néz ki: 350 forint első nap, 700 a másodikon, 1050 a harmadikon – így az első hét után közel 10 ezer forintot tettünk félre. Év végéig ez 500 ezer forint körüli summát jelent.

Persze lehet kisebb (vagy akár nagyobb) összegeket is eltenni, és nem muszáj vasárnap kezdeni, lehet hétfőn is. Vagy amikor jól esik.

 

Forrás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik