Élet-Stílus

A maszturbálás miatt nem jó a szex?

A női önkielégítés egy formája, ha segédeszközzel, vibrátorral, csiklóizgatóval segíti magát az orgazmusig. Elképzehető, hogy a csikló megszokja az egyféle ingert, de ez nem jelenti azt, hogy a szex ne lenne élvezetes és izgalmas. Olvasónk kérdezi a szexterapeutától, mit tegyen, ha vibrátorral jobban élvezi a kielégülést mint a férjével. Amennyiben hasonló élményeket már átéltél, vagy szeretnél hozzászólni, véleményeznéd, kérünk, hogy írj a timea.sereg@24.hu email címre.

43 éves vagyok, házas vagyok, született két gyerekem az elmúlt 15 évben. A szexszel sosem volt gondom, kamaszkorom óta rendszeresen magamhoz nyúlok. A módszeren azonban változtattak, és ezzel kapcsolatban van kérdésem. Azt szeretném megtudni, hogyha a vibrátorommal jobban élvezem a maszturbálást, mint a férjemmel a szexet, akkor lehet, hogy függő vagyok? Olvastam valahol, hogy rá lehet szokni a segédeszközökre, félek, hogy velem is ez történt, és már megszoktam, hogyan jó nekem a vibrátorral. Hogyan tehetnék azért, hogy a férjemmel is úgy élvezzem a szexet? Vagy lehetséges, hogy pont azért nem élvezem vele, mert hozzászoktam a vibrátorhoz? Tudom, hogy egy férfi nem tudja ugyanazt az élményt megadni, nem is ezt szeretném elérni.”

A női maszturbálás tabutéma általában, holott sok nő van, aki kamaszkora óta magához nyúl, saját fantáziára, pornóra, kézzel a csiklót izgatva, azt erősen nyomva, vagy segédeszközt választanak maguknak. Olvasónk, Lilla kérdése ez utóbbi használatával merült fel, tudni szeretné, hogy ez milyen hatással van a szexuális életére.

Mit lehet tenni?

Az önkielégítés nem káros és nem is bűnös dolog a nők számára sem. Vannak vérbő nők, akik kamaszkorukban felfedezték a saját testüket, és azóta is időszakonként magukhoz nyúlnak. Ez jó, ez azt jelenti, hogy valószínűleg van az orgazmuskészségük, hiszen egyedül megy, tehát párban is működhet. Az rendszeres önkielégítés testünkkel kapcsolatban önismeretet ad, könnyebb úgy a partnernek az ágyban, ha olyasvalakivel fekszik le, aki tudja, mit élvez, mit szeret a szexben. Feltehetően a férjjel, partnerrel is élvezetes a szex, csak nem annyira, mint amennyire egyedül. Ezzel sokan vannak így, és pánikra semmi ok, ez még nem jelenti azt, hogy függőség vagy szokás alakult volna ki a vibrátorral.

A pénisz egészen más érzés, mint a vibrátor, ami hűvös, magas fokozaton rezeg mindenhogyan, mintha fel akarna szállni, így könnyebben célt ér, mint a ki és be hatoló pénisz. A partnert teljes testével befogadni egészen más élmény, intim, van benne kölcsönösség, csókok és simogatások, fantasztikus, ha megvan az összhang. Azt javaslom, hogy a vibrátort valamennyire vegyék be a mókába, de semmiképp sem úgy, hogy az helyettesítse a péniszt. Ez ugyanis biztos, hogy ellenérzések vált majd ki.

Azzal is lehet játszadozni, hogy a férj/partner előtt mutatja meg a nő, hogyan is csinálja magának, a nyitottság, a szeretet, még ha 15 éves is a kapcsolat, biztosan segíti az összehangolódást. A szexuális fantáziákba is érdemes beavatni a partnert, elképzelhető, hogy közösen fantáziálva, együtt játszadozva a vibrátorral sokkal jobb élmény lesz, mint egyedül tölteni pár percet a vibrátorral. Az újfajta közös szexuális élmény egészen más intimitást ad, a játékosságon, a szórakozáson legyen a hangsúly, nem kell vérkomolyan venni a szexualitást.

Ez meg micsoda?

A 24.hu legújabb blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik