Élet-Stílus

Hazament családjához a halottnak hitt férfi, akit hét hónapja elhamvasztottak

Egy halottnak hitt férfi egészen váratlanul fülig érő mosollyal sétált be az ajtón családjához hét hónappal azután, hogy elhamvasztották a testét, legalábbis mindenki ebben a tudatban élt a hozzátartozók közül – írja a Ladbible.

A 44 éves Sakorn Sacheewa mit sem tudva ment haza a thaiföldi Ban Lao Fai településén található otthonába néhány héttel karácsony előtt családja legnagyobb meglepetésére.

A hozzátartozókat hónapokkal ezelőtt tájékoztatta a rendőrség, hogy a férfi emésztőszervi megbetegedésben életét vesztette egy bérelt szobában Phra Nakhon kerületben május 18-án.

A család el is ment a holttestéért a kórházba, a halotti bizonyítványt is kézhez kapták május 21-én. Ugyanakkor mikor meglátták a testet, voltak kételyeik afelől, hogy valóban a családtagjukat látják-e.

A holttest tulajdonképpen felismerhetetlen volt, ugyanakkor a férfinak hiányzott az elülső két foga, ami Sakornnak életében még meg volt. Hiába kételkedtek, végül hittek a hatóságoknak és hazaszállították elhunytnak hitt rokonukat.

Egy három napos gyászszertartás keretében végső búcsút vettek tőle, majd elhamvasztották a testet.

Amikor a férfi decemberben megjelent az ajtóban, a család egészen addig nem hitte el, hogy ő az, amíg meg nem érintették. Többen ugyanis arra gyanakodtak, hogy szellem lehet.

Mint kiderült, Sakorn igazolványait még 2016-ban lophatta el egy mianmari vendégmunkás, amikor egy halászhajón dolgoztak együtt. Akkor kért is új iratokat az illetékes hatóságoktól.

A férfi azóta most tért haza először családjához, akik már rég azt hitték, hogy nem is él.

Sakornnak most bizonyítania kell, hogy él, hivatalosan ugyanis már halottként tartják számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik