Élet-Stílus

Összeházasodott két ír úr, hogy megússzák az adót

Matt Murphy és Michael O’Sullivan nagyon jóban barátok, de azért távol állnak a szerelemtől. Mégis úgy döntöttek, hogy élnek a hazájuk kínálta lehetősséggel, és összeházasodnak. Az esküvő szűk körben zajlott, a szertartáson egy hárfás játszott, aztán vidám vacsora zárta a napot.

A 83 éves Matt Murphy, és az 58 éves Michel O’Sullivan már több mint 30 éve barátok. Murphy már nehezen látja el magát, O’Sullivan ezért kilenc hónapja beköltözött hozzá, hogy segíthesse. Az idős férfinek nincs családja, ezért úgy döntött, még időben végrendelkezik, hogy O’Sullivan örökölhesse a házát. Mindketten dobtak azonban egy hátast, amikor megtudták, hogy az örökösödési illeték 50 ezer euró (15,6 millió forint) lenne.

Egy közös barátjuk említette nekik viccesen, hogy össze kellene házasodniuk, a házastársak ugyanis mentesülnek az illeték alól. (Írországban 2015-ben, népszavazáson döntöttek az azonos neműek házasságának legalizálásról.) Murphy és O’Sullivan pedig rájöttek, hogy ez nem is olyan nagy bolondság, mint elsőre hangzik.

O’Sullivan elmondta, hogy ő néhány éve, a gazdasági válság idején veszítette el a lakását, azután egy olcsó, de hideg házban lakott albérletben, amit nemrég eladtak. Ő egyébként nős volt, de már elvált, két gyermeke van.

(via Sky News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik