Élet-Stílus

Robbanó csapdát fejlesztett csomagtolvajok ellen egy srác

Jaireme Barrow megunta, hogy rendszeresen ellopják tőle a holmikat, amiket az interneten rendelt. A srác a legtöbbször nincs otthon, amikor a csomagokat kiszállítják, a futár pedig ilyenkor nem bajlódik, otthagyja a küldeményt a tornácon.

A magukra hagyott csomagok vonzzák a tolvajokat. Vannak, akik nem tudnak ellenállni a csábításnak, de vannak olyan bűnözők is, akik kifejezetten az ilyen csomagokra specializálják magukat: autóval járják a jobb környékeket, és ha őrizetlen csomagot látnak, kiugranak érte, és már viszik is.

A feltaláló, Jaireme Barrow (fotó: Facebook)

A Washington államban fekvő Tacomában élő Barrow hamar rájött, hogy a rendőrséggel nem sokra megy az ilyen ügyekben. Még akkor sem, ha bekamerázza a házát és a feljelentéshez csatolja a felvételt, amin tisztán látszik a tolvajok arca. A fiatal férfi ezért úgy döntött maga bánik el a csomagtolvajokkal.

Kifejlesztett egy The Blank Box nevű csapdát, vagyis egy hétköznapi küldeménynek látszó dobozt, amiben felrobban egy sörétes puskákba való vaktöltény, amit megmozdítják. A durranás nem tesz kárt semmiben és senkiben, csak megijeszti azt, aki el akarja lopni a dobozt.

Az ötlet bevált. Barrow azt mondja, rögtön az első férfi, aki megpróbálta elvinni a csalidobozt, annyira megijedt, hogy elejtette a telefonját és vissza sem mert menni érte. Barrow később megtalálta a készüléket, és a kamerája felvételével együtt átadta a rendőröknek. A tolvaj ellen eljárás indult.

A sikeren felbuzdulva, Barrow árulni kezdte a találmányát az interneten. Az érdeklődés akkora, hogy a webshopban állandó a készlethiány. A csapda használata azonban, a robbanás miatt illegális lehet, vagyis a lopások áldozatai hamar a vádlottak padján találhatják magukat. Másrészt, a csapda valóban veszélytelen, maga a robbanó patron azonban nem az, amíg nincs benne a dobozban.

Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha valakitől a még élesítetlen csalidobozt lopják el?

(via CBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik