Élet-Stílus

Megölt egy nőt, majd ellopta csecsemőjét, hogy eltitkolja vetélését

A texasi nő egy ollóval szúrta halálra a kismamát az otthonában. Most halálbüntetés vár rá.

Halálbüntetéssel sújtható emberölés vádjával indítottak eljárást a texasi hatóságok egy 28 éves nő ellen, aki megölt egy kismamát, majd elrabolta hathetes gyermekét – jelentette a helyi sajtó. A houstoni rendőrség közlése szerint Erika Jisela Miranda-Alvarez el akarta hitetni, hogy a gyerek az övé, miután ő elvetélt, és ezt mindenki elől eltitkolta.

A 33 éves Carolina Florest kedden találták holtan rokonai a lakásában. A nőt a bíróságra benyújtott rendőrségi iratok szerint egy ollóval szurkálta halálra gyilkosa, aki utána elrabolta hathetes kislányát. A hatóságok országos keresést indítottak Shamali megtalálásra. A gyerek utáni keresésben az FBI különleges ügynökei is részt vettek.

A gyerek végül helyi idő szerint csütörtökön, hajnali egy órakor találták meg egy társasház előtt Miranda-Alvareznél, miután bejelentés érkezett a rendőrökhöz egy gyereket cipelő gyanús párról, akik látszólag el akartak menekülni. A nőre és barátjára rendőrségi kommandósok és az FBi ügynökeivel együtt csaptak le a rendőrök.

Houston rendőrfőkapitánya egy sajtótájékoztatón elmondta: a vádlott januárban szült volna, de terhessége vetéléssel ért véget, de ezt nem árulta el senkinek, és eljátszotta, hogy továbbra is terhes. A gyerek elrablása után úgy tett, mintha csak a saját gyerekét hozta volna haza a kórházból. A nő barátját a hatóságok nem gyanúsítják bűncselekménnyel.

A rendőrség közlése szerint Miranda-Alvarez ismerte áldozatát, és elmúlt öt évbe baráti kapcsolatban volt a nő bátyjával. A hatóságok először Shamali apját gyanúsították a gyilkossággal és a gyerek elrablásával, de kizárták a gyanúsítottak közül, miután San Antonio városában megtalálták.

A kislányt sértetlenül találták meg, de elővigyázatosságból kórházba szállították. Egyelőre állami gondozásba került.

Miranda-Alvarezzel helyi idő szerint csütörtök este ismertették egy bírósági meghallgatáson az ellen felhozott vádakat. A nőt halálbüntetéssel sújtható emberöléssel vádolják, és az ügyészség még fontolgatja, hogy megvádolják-e emberrablással is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik