Élet-Stílus

Áldozata családját kellett hallgatnia a gyilkosnak a börtönbe vezető úton

Jó kedve volt Jeffrey Willisnek, amikor kivezették a michigani tárgyalóteremből, csókot dobott az bent lévőknek. A férfi, akit egy fiatal nő megöléséért ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre, engedélyt kapott rá, hogy kihagyja a tárgyalása utolsó szakaszát. Ez azt is jelentette, hogy a gyilkosnak nem kellett végighallgatnia az áldozat családjának nyilatkozatát.

Michael Poulin, a megyei sheriff azonban úgy gondolta, hogy ezt nem hagyja annyiban. Készíttetett egy CD-t a családtagok nyilatkozatáról, és azt játszotta le folyamatosan a kocsiban, amivel visszaszállították Willist a börtönbe.

Rebekah Bletsch

Poulin azt mondja, a 230 kilométeres úton, Willis ötször hallgatta végig a nagyjából 25 perces felvételt. A sheriff szerint nagyon fontos, hogy az áldozat családja tudja, a szerettük gyilkosa hallotta mindazt, amit mondani akartak neki. A michigani törvényhozás egyik tagja egyébként épp egy olyan törvényjavaslat elfogadtatásán dolgozik, aminek értelmében az elítélteknek kötelező lenne meghallgatniuk az áldozataikkal kapcsolatos nyilatkozatokat.

Willis 2014-ben, az utcán lőtte agyon a kocogó Rebekah Bletscht. A férfinek hamarosan kezdődik egy újabb tárgyalása, mert egy benzinkutas eltűnése kapcsán is megvádolták.

(abc News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik