Élet-Stílus

„A hideg kiráz, amikor nyal a férjem”

A szexualitás egy-egy formája nem mindenkinek tetszik: van, hogy a nő idegenkedik attól, hogy a férfit orális örömökben részesítse, és van, hogy egy nő attól kap frászt, ha a férje bemászna a lába közé szájjal. Ha voltál már ilyen helyzetben, és férfi vagy, vagy nő, aki megélte ezt, de már megtalálta a megoldást a problémára, írd meg nekünk. Amennyiben a szexualitással kapcsolatban egyéb kérdésed van, kérdezd a szexterapeutát a megadott email címen!

37 éves vagyok, és nem szeretem, ha a férjem lent is meg akar csókolni. Eleinte tűrtem, csak hogy túllegyünk rajta, de irtózom még a gondolatától is. Egy éve vagyunk házasok, három éve ismerkedtünk meg, ő nem érti, miért nem hagyom neki. A férjem előtt csak olyan pasijaim voltak, akiknek eszük ágában sem volt ilyesmit csinálni, vagy csak két-három nyelvcsapással letudták, és kész. Nekem ezzel nincs semmi bajom. Érzem, hogy a férjem eltávolodik tőlem emiatt, nem tudom, hogyan magyarázhatnám meg neki, mi történik velem. Nem érti, hogy én ezt nem élvezem, sőt, reflexszerűen összezárom a combjaim, ha csókolózás után a lábam közé bújik. Úgy érzi, elutasítom őt, hogy nem tudom őt elfogadni teljesen, pedig nem erről van szó. Valami baj van velem?

Az orális szexszel kapcsolatos idegenkedését Gerda nevű olvasónk írta meg nekünk. Nincs egyedül ezzel a problémájával, és sajnos megtörténhet, hogy a rendszeres visszautasítás miatt a partnerben aggályok, félelmek és elutasítás alakul ki. Számtalan oka lehet annak, ha valaki nem bírja fogadni az orális szexet.

Mit lehet tenni?

A nők számára az orális szex befogadása végtelen örömöt jelent, egyet jelent sokaknál a nagybetűs orgazmussal és kielégüléssel. Kulturális és erkölcsi okai is lehetnek annak, ha valaki nem képes élvezni, ha nyelvvel, szájjal és esetleg ujjakkal stimulálják a lába között. Érzelmileg megterhelő: egyrészt, mert az, akit szeretünk és aki bármit megtenne nekünk szerelemből és szeretetből, vissza kell utasítanunk. Másrészt mert ahogyan az olvasó is írja, sokan magukat hibáztatják, azt hiszik, velük van a baj. A párkapcsolat elején, amikor a két ember összeszokik, és elkezdik egymást felfedezni, muszáj megmutatni a saját határainkat.

A hamis lelkesedés tévútra visz, ha már a kapcsolat elején hazudunk magunknak és a másiknak arról, mi esik jól az ágyban, később csak galibát okozunk ezzel.

Az elutasítás hosszú távon fájdalmat okozhat a partnernek, hiszen ő örömet szeretne adni, meg akarja mutatni a testiségen keresztül, mennyire szereti választottját. Szóban semmiképpen ne utasítsuk el, miközben csinálja, inkább vezessük rá egy másik pózra, stimulálás fajtára. Például a hatvankilencre, amiben a kezét vezetjük a csiklóra, szótlanul kérve, hogy úgy simogasson.

Nem biztos, hogy az ellenállás saját magától alakul ki valakiben. Lehet ez neveltetés is, elképzelhető, hogy édesanya tett megjegyzést arra, még a menstruáció kezdetén, hogy az ott ronda és vérezni fog. Ennyi is elég ahhoz, hogy valakiben ellenérzések legyenek, és nem tudja fogadni az orális kényeztetést. Lehetséges, hogy molesztálás, abúzus áll a háttérben, és egészen kicsi gyerekként valami történt, aminek nem vagyunk annyira tudatában. Az is lehet, hogy prüdéria, esetleg frigiditás a mögöttes ok.

A személyiséget megváltoztatni nem lehet, az okokat nem is igazán érdemes keresgélni, kivéve, ha nem terápiás segítséggel szeretné valaki oldani a problémáját. A megoldás egyértelműen a viselkedés megváltoztatása, természetesen le lehet élni úgy is egy életet boldogan, ha valakinek a nyalás kimarad az életéből. Ehhez akkor olyan partnert kell keresni, aki hasonlóan áll a kérdéshez, és akivel megvan a szexuális összhang. Erőltetni nem szabad, a jó szex nem egy konkrét aktusról szól, hanem a kommunikációról és az összhangról.

Ez meg micsoda?

A 24.hu legújabb blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk további cikkeit ide kattintva olvashatja.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik