Élet-Stílus

Elárasztották az adományok a tűzvészből kimentett állatokat gondozó menhelyet

Teherautószám érkeztek a felajánlások a kaliforniai állatvédőkhöz, akik már közel kétszáz állatról gondoskodnak.

Amikor a kaliforniai Ventura megyében működő Humane Society állatvédelmi szervezet segítséget kért az emberektől a menhelyén lévő állatok ellátására, nem voltak felkészülve arra, ami történni fog. Miután a közösségi oldalakon jelezték, hogy adományokra van szükségük az államot sújtó súlyos erdőtüzekből kimentett állatok megsegítésére, teherautószám kezdtek el érkezni a felajánlások.

Az emberek egymás után érkeztek újabb és újabb ételeket, takarókat, vizet vagy macskaalmokat tartalmazó dobozokkal, és mielőtt felfoghatták volna, hogy mi történik, a menhelyen már szinte mozdulni sem lehetett a nagylelkű adományoktól.

A menhely egyik munkatársa a Dodónak elmondta: elsírta magát, amikor látta, milyen sok adomány érkezett hozzájuk. Olyan sok, hogy pár napig már azt kellett kérniük az emberektől, hogy pár napig ne vigyenek semmit, mert már nem férnek el a dobozok, és időre van szükségük, hogy rendszerezzék és elpakolják azokat.

És csak azután jelent meg az UPS csomagküldő-szolgálat egyik teherautója, amiben 84 doboznyi adomány vittek ki az egész országból a menhelyhez.

A menhelyen ezen felül önkéntesek tucatjai jelentek meg, hogy segítsenek. A facebook-oldalukon olvasható egyik bejegyzés szerint „minden egyes nap 30-50 volt a menhelyen”, ahova majdnem 200 állatot fogadtak be az erdőtüzek kitörése után. És nem csak kutyákat és macskákat, hanem lovakat, malacokat kecskéket, sőt még csirkéket is.

Az állatok többségét gazdáik vitték be, miután a tüzek miatt el kellett menekülniük otthonaikból, de volt néhány, akiket a menhely dolgozói mentettek meg. De nem csak az állatoknak nyújtottak segítséget. A menhely területén több család is tábort vert, hogy közel legyenek a menhelyre bevitt állataikhoz.

(Kiemelt fotó: Humane Society of Ventura County)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik