Élet-Stílus

Saját kutyái marcangoltak szét egy 22 éves nőt

Az amerikai nő holttestét egy erdős területen találták meg, miután elment sétálni a két ebbel.

A helyi hatóságok közlése szerint két kutyája marcangolt halálra egy 22 éves nőt a Virginia állambeli Groochlandben, amikor elment velük sétálni egy erdős területre – jelentette a helyi sajtó. Bethany Stephens holttestét helyi idő szerint csütörtök este találta meg édesapja, miután elindult megkeresni lányát.

A rendőröket az apa értesítette. A megyei seriff közlése szerint a kiérkező rendőröket szörnyű látvány fogadta. James Agnew egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy 40 éve dolgozik rendőrként, de „még ehhez hasonlót sem láttam soha”. Hozzátéve, hogy „remélem soha többet nem is látok” ilyet.

Agnew elmondása szerint amikor a rendőrök kiérkeztek, a két nagydarab, egyenként nagyjából 50 kilogrammos pitbull „jobb szó híján őrizte a holttestet”. Az agresszívan viselkedő kutyákat csak egy órával később tudták elfogni, az állatvédelmi hatóságok segítségével, altatólövedékek használatával.

Az igazságügyi orvosszakértő jelentése szerint egyértelmű, hogy a két kutya okozta a nő halálát – közölte a seriff. A nő először az arcán és a nyakán sérült meg, majd a földre került, ahol a kutyák megölték. A nő testét védekezésre utaló nyomokat is találtak, valamint lyukakat a koponyáján.

A holttest környékén apró darabokra tépett ruhafoszlányok voltak mindenfelé, valamint vérfoltok. A rendőrök 8 órán át dolgoztak a helyszínen, mire a több 60 darab bizonyítékot be tudták gyűjteni – mondta el a seriff. Aki elmondta, egyes részleteket a nő családjára való tekintettel nem hoznak nyilvánosságra.

Közben Stephens egyik legjobb barátja megkérdőjelezte, hogy tényleg a két kutya ölte-e meg a nőt. Barbara Norris az NBC12-nek nyilatkozva kijelentette, hogy a két eb biztosan soha nem támadt volna a nőre, aki kölyökkoruk óta nevelte a két pitbullt. Szerinte legfeljebb „puszikkal gyilkolnának”, és az áldozat „kezén, arcán és torkán talált sérülések” valószínűleg attól keletkeztek, hogy a két kutya „megpróbálta megvédeni őt”.

Norris felvetésére reagálva Agnew a Washington Postnak elmondta: a helyszínen talált bizonyítékok, köztük a védekezési sérülések egyértelműen azt mutatják, hogy a kutyák ölték meg a nőt. A seriff hozzátette, hogy a két ebet a nő rokonainak kérésére el fogják altatni.

Az esettel kapcsolatban állatviselkedéssel foglalkozó szakértők a Richmond Times-Disptach című lapnak elmondták: a nő halálát feltehetően a gazdára kivetített agresszió okozta, és valószínűleg semmi köze nincsen a támadásnak ahhoz, hogy az ebek pitbullok voltak.

A szakértők szerint az ebek megijedhettek valamitől, esetleg fenyegetve érezték magukat, és az ebből fakadó agressziót a nőn vezették le. Ilyen esetek meg szoktak történni, de szerencsére nagyon ritkán – mondta el a lapnak Amy Pike állatviselkedés-szakértő. 

A seriff megemlítette, vizsgálják, hogy nem harci kutyának képezték-e ki az ebeket. Ezzel kapcsolatban Pike kiemelte, hogy a kutyaviadalokra nevelt pitbullok kifejezetten nagyon barátságosak az emberekkel, és nem vetítik ki rájuk az agressziót. Erre külön kiképzik őket, hogy a harcoló ebeket könnyen és biztonságosan szét tudják választani a viadalok végén.

(Kiemelt fotó: Facebook / Bethany Stephens)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik