Élet-Stílus

323-szor vitte orvoshoz, többször megműttette egészséges gyerekét

Az anyát letartóztatták.

A 8 éves Christopher Bowent anyja több mint 300 alkalommal vitte orvoshoz, a kisfiún számos beavatkozást is végrehajtottak; de a jelek szerint mindez felesleges volt.

Az anyuka, Kaylene Bowen-Wright már a gyerek ötéves korában azt nyilatkozta egy helyi tévéadónak, hogy fia kétéves kora óta ritka betegségben szenved, aminek következtében súlyos, életveszélyes állapotban van, állandóan oxigénre szorul.

A kisfiú gyógyításának támogatására ekkor jótékonysági kerékpárversenyt szerveztek, hogy összegyűjtsenek 30 ezer dollárt a kezelésekre.

gofundme.com

Egy évvel később a GoFundMe közösségi oldalon 610 dollárt kalapoztak, hogy a kisfiú

még utoljára eljuthasson a tengerhez, ugyanis „Christophernek már csak fél éve van hátra, mert meg fog halni rákban”.

Aztán amikor a fiú óvodás lett, a YouCaring-en kezdtek gyűjteni a barátok és az ismerősök, hogy

„segítsenek Christophernek és családjának a betegség elleni harcban, amely szép lassan véget vet a fiú életének”.

Miközben az anyuka orvosról orvosra vitte kerekesszékbe kényszerített, oxigént kapó fiát, addig az apuka a bíróságon próbálta megértetni, hogy Christopher makkegészséges. De nem hittek neki.

A dokumentumok szerint 2015-ben már készült egy olyan orvosi szakvélemény, amely kimondja, hogy a gyereknek kutya baja. Az ügyet akkor lezárták.

Idén novemberben súlyosabb helyzet alakult ki: az anyuka kórházba vitte Christophert, és azt állította, hogy a gyereknek rohama volt. Az orvosok ismét megvizsgálták a kisfiút, és semmi nyomát nem találták rohamnak, ám ekkor már felmerült az aggály, hogy ha az anya nem tud megbízhatóan hazudni, akkor esetleg tenni fog annak érdekében, hogy ő maga idézze elő a tüneteket a gyereknél.

Kaylene Bowen-Wrightot végül december elején letartóztatták. Az első vizsgálatok szerint a gyerek már 11 napos (!) korában elszenvedője volt anyja egészségkárosító tevékenységének. Az is kiderült, hogy a kisfiú sem rákban, sem egyéb komoly betegségben nem szenved, és teljesen feleslegesen volt kitéve a vizsgálatoknak és a beavatkozásoknak.

Christophert gyámság alá helyezték, az apja küzd azért, hogy fia végre hozzá kerülhessen. Most neki gyűjtenek az ismerősei az interneten – egy jó ügyvédre.

Kaylene Bowen-Wright. Forrás: Dallas megyei sheriff hivatala

(Huffington Post. Kiemelt fotó: gofundme.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik