Élet-Stílus

7 éve megmentették egy mókus életét, a hálás állat azóta látogatja őket

Amikor szabadon engedték a vadonban, azt hitték, soha többet nem látják. A kis mókus azonban azóta is rendszeres vendég az amerikai családnál.

Bella, a kis mókus alig négy hetes volt, amikor a bagolytámadásban megsérült állatot magához vette a dél-karolinai Greenville-ben élő Brantley Harrison és családja. A kis állatot három másik kölyökmókussal együtt nevelgették, amíg annyira erős nem lett, hogy 2010 tavaszán szabadon tudták engedni.

A Cofidis adventi mosolytippje:

Segíts te is az állatokon. Ha befogadni nem is tudod őket, egy madáretetőt például bármikor felállíthatsz.

Harrison elmondása szerint Bella nem tűnt különlegesnek. Pontosan úgy viselkedett, mint az összes többi mókust, amelyekkel az egyik helyi állatvédelmi szervezetet önkéntesként segítő család foglalkozott. Szabadon engedése után azonban kiderült, Bella mégiscsak más volt, mint a többiek.

„Pár nappal szabadon engedése után elkezdett visszajárni hozzánk” – mondta el Harrison a Dodónak. Míg a vele együtt szabadon engedett többi mókus nagyjából egy hét után elfelejtette őket, és soha többet nem bukkantak fel, Bella nem akart elszakadni megmentőitől.

„A bejárati ajtó előtt várja, hogy valaki végre észrevegye, hogy itt van. Még az ablak előtt is szokott ugrálni, hogy meglássa valaki” – közölte Harrsion. Több mint hét év elteltével Bella még mindig szinte napi rendszerességgel megjelenik a családnál, beleül az ölükbe és élvezettel rágcsálja a neki adott mogyorókat.

A Wildlife Rehab állatvédelmi szervezet Bellával kapcsolatban elmondta: a kis mókus viselkedése egyáltalán nem számít megszokottnak. „Évente nagyjából ötszáz mókus engedünk szabadon, és ilyen soha nem szokott történni” – írták Facebook-oldalukon.


Bella annyira barátságos, hogy mostanában még azt is hagyja, hogy kis kalapokat rakjanak rá, és azzal fényképezzék le. A Wildlife Rehab most a Bella fotóival ellátott pólók eladásával próbál adományokat gyűjteni, hogy még több állatot tudjanak megmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik