Élet-Stílus

Egy 8 éves fiú ajándékok helyett egy rákos kislány gyógyulását kérte a Mikulástól

„Légy szíves, ne hozz nekem ajándékokat karácsonyra” – kérlelte a Mikulást a brit kisfiú.

Amikor az Angliában élő Luke Bedford anyukája elolvasta, hogy nyolcéves kisfia milyen ajándékot kért karácsonyra a Mikulástól, a meghatottságtól sírva fakadt. Gyermeke ugyanis ahelyett, hogy játékok tucatjaiért könyörgött volna, csak egyetlen egy dolgot szeretett volna. Hogy meggyógyuljon legjobb barátjának unokatestvére, egy agydaganattal küzdő hatéves kislány.

„Légyszi, légyszi, légyszi ne hozz nekem ajándékokat karácsonyra” – írta a kisfiú a Mikulásnak. „Az egyetlen egy dolog, amit karácsonyra szeretnék, pénz, jótékony célú adományokra” – jelentette ki Luke. Aki a levélben elmagyarázta, hogy legjobb barátjának van egy unokatestvére, aki ráktól szenved. „Nem igazán tudom, hogy mi az, de tudom, hogy rossz” – közölte a kisfiú, hozzátéve, csak Orlának akar segítséget.

Luke anyukája, a 41 éves Tanya Bedford elmondta, férjével együtt teljesen meglepődtek a levélen, közölve, hogy  „több mint büszkék vagyunk rá”. A család végül internetes adománygyűjtésbe kezdett, ahol a Keech Hospice Care és a Sick Children’s Trust nevű alapítványoknak gyűjtenek pénzadományokat.

A Keech oldalán olvasható leírás szerint a hatéves Olra Hermitage tízhónapos volt, amikor agydaganattal diagnosztizálták. Egy műtét, valamint kemoterápiás kezelések után a tumor visszahúzódott, és úgy tűnt, a kislány jobban lesz, de idén májusban a daganat visszanőtt. Anyjának elmondása szerint karácsony környékén fogják megtudni, hogy az újabb kemoterpáis kezelés hatásos-e.

(Kiemelt fotó: Keech Hospice Care)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik