Élet-Stílus

Haldokló kisfiuk fotójával hívják fel a szülők figyelmét egy súlyos fertőzésre

Alig huszonnégy óra alatt halt bele egy súlyos fertőzésbe a hatréves Oliver hall, az angliai Norfolkban, tavaly októberben. Szülei, a 37 éves Georgie, és a 43 éves Bryan most először beszéltek a tragédiáról. Megosztották a nyilvánossággal a kisfiukról készült utolsó fotókat is, hogy felhívják a többi szülő figyelmét a veszélyre.

A szülők fontosnak tartják már az elején leszögezni, hogy a James Paget Klinika orvosai minden tőlük telhetőt megtettek Oliver életének megmentéséért. Ha hibáztatnak valakit, akkor az a kormány, amelyik tavaly úgy döntött, hogy „nem költséghatékony” az összes brit gyerek beoltása a betegség ellen.

Oliver baktériumfertőzés okozta, B típusú agyhártyagyulladásban halt meg. Az Egyesült Királyságban minden évben 3200 gyerek betegszik meg így, a legtöbb esetben egy évnél fiatalabbak. Az állam ezért tetette csak számukra elérhetővé a védőoltást, az egy évnél idősebb gyerekek számára azonban nem.

Csakhogy minden évben tíz gyermek hal bele a betegségbe, hárman pedig tartósan fogyatékossá válnak miatta. A Hall szülők szerint, ezek a gyerekek mind megmenekülhetnének a védőoltás-program kibővítésével, ezért találkozót kezdeményeztek Jeremy Hunt, egészségügyi államtitkárral.

A szülők létrehoztak Oliver emlékére egy alapítványt, ami az agyhártyagyulladás ellen küzdő, Meningitis Now nevű szervezet számára gyűjt adományokat.

(via Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik