Élet-Stílus

Egy New York-i étterem titokban David Bowie kedvenc szendvicsét árulja

Különleges kapocs köti össze a helyet és a zenészt, ami miatt egészen 1996-ig kell visszamennünk az időben.

Luis Arce Mota 1996-ban mosogatóként dolgozott egy Greenwich Village-i étteremben, a jó nevű French Toast-ban. A mexikói bevándorló gyakorlatilag minden munkát elvállalt, hogy elég pénzt tudjon keresni, ezért sokszor a konyhában is besegített.

Az évek során több híresség is megfordult a helyen, de Mota az egyikőjükkel különösen szoros kapcsolatot alakított ki. A férfi tudta, hogyha az étterem ajataján belép egy fura, vézna alak, és leül a megszokott helyére, egy kicsi, köralakú asztalhoz, akkor rögtön neki kell látnia egy Croque-Madame-nak.

Erről szólt a kimondatlan megállapodásuk Bowie-val, akivel jóformán egy szót sem váltottak az évek során.

Mota, aki koszos edények sikálásával kezdte a karrierjét, ma már saját helyet visz New Yorkban, Manhattanben. A La Contentában többnyire mexikói ételeket szolgálnak fel, de azért akad pár kirívó menü, amelyeket nem az étlapon kell keresni. A zenész kedvenc szendvicsét például külön kell kérnie annak, aki meg akarja kóstolni, mi töltötte fel nap mint nap energiával a Starmant.

Mota saját bevallása szerint ma is ugyanúgy készítik a tetején tojással felszolgált sonkás-sajtos szendvicset, mint anno Bowie-nak: svájci Gruyère sajttal és sört is kínálnak hozzá. A menü az élményhez képest egyáltalán nem drága, 15 dollárba, vagyis majdnem 4 ezer forintba kerül, ami New Yorkban nem annyira sok egy kiadós reggeliért, pláne, ha ilyen sztori is jár hozzá.

Aki mégis inkább otthon készítené el a fogást, annak itt egy kis segítség:

Megjegyzés: ennél kevesebb vajjal csináljátok, a videóban szereplő mennyiség brutálisan sok, még amerikai mércével mérve is.

Munchies

Ajánlott videó

Olvasói sztorik