Élet-Stílus

Hatalmasakat zakóznak az emberek egy új őrület miatt – videók

Láthatatlan doboz kihívás.

Olyan rég söpört végig az interneten challange, hogy azt hittük, valami komoly baj van a társadalommal. Már majdnem 2018-ig kellett várnunk, hogy divatba jöjjön egy új játék, amely néhány napra lefoglalja az unatkozó internetezőket.

Láthatatlan doboz kihívás (Invisible Box Challenge) a neve az új őrületnek, ráadásul nemcsak a neve, de a legfontosabb eleme is: a játékosok úgy csinálnak, mintha átlépnének valamit, amit sem ők, sem mi nem látunk, ezt videóra veszik, és feltöltik a közösségi oldalakra. Leírva nem tűnik bonyolultnak, sőt ha megnézünk egy ilyen produkciót, akkor sem, de valójában egyáltalán nem könnyű, hiszen amellett, hogy harcba kell szállni a gravitációval, jó egyensúlyérzéket és gyorsaságot is kíván a feladat.

Egy Ariel Olivar nevű cheerleadert láthatunk a felvételen, és ez az a videó, amely most a legnézettebb és legkedveltebb a témában (260 ezer+ like), mondhatni, emiatt pörgött most fel a téma, de egyáltalán nem a pompomlány lépkedése az első, hiszen tudósok felfedezek olyan ősi, 2014-es leleteket is, amelyeken szintén láthatatlan dobozokon lépked át egy ember. Illetve táncos.

Természetesen – a korábbi kihívásokhoz hasonlóan – az elkészülő videók nagy részében nem bravúros megoldásokat, hanem bénázásokat láthatunk, de ez legyen a legnagyobb baj.

A láthatatlan doboz kihívásnak egyébként nincs olyan háttérsztorija, mint például a jeges-vödrösnek – amely challenge kitalálója épp a napokban halt meg –, tehát nem kapcsolódik jótékonysági akcióhoz, sem semmi máshoz. Csak lépegetnek láthatatlan dobozokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik