Élet-Stílus

Ezek a világ legcsípősebb sporteseményei, ahol nagyon kevesen mernek elindulni

Aki azt mondja, hogy a versenyevés nem komoly sport, az nem találkozott még azokkal az emberekkel, akik ezt a sportot chilivel csinálják. Ha létezik az evőversenyeknek még durvább verziója akkor ez az.

Mert eleve embert próbáló feladat, ha valaki másokkal versenyezve nyom le a torkán tíz-tizenöt hamburgert, vagy épp negyven hotdogot, de ezt csak komolyabb kihívássá teheti az, ha tömegoszlatásra alkalmas erősségű chilivel teszi ugyanezt. Be is mutatnánk gyorsan néhány nagyon durva chilievő-versenyt a világból, amiken tényleg csak a bátrak tudnak elindulni.

Clifton Chilli Club

Ebben a versenyben az a különleges, hogy a versenyzők 17 körön keresztül eszik át magukat a világ legkeményebb chilijein. És igen, a verseny egy pontjánk elfogyasztják a Carolina Reapert is, ami a 2,2 milliós Scoville-számával olyan erős, mint az önvédelmi paprikaszpré. A verseny a Jalapeno paprikákkal kezdődik, majd a Naga chili és a Habanero. Aki előbb végez a 17 körrel, az nyer. A díj 50 brit font, vagyis körülbelül 15 ezer forint.

Naga king

A Naga chili rajongói minden évben találkoznak a chili hazájábal, hogy összemérjék az erejüket. A Naga kinget az indiai Nágaföldön termesztik, és telente itt rendezik meg azokat a versenyeket is, ahol a résztvevők 20 másodpercet kapnak, hogy a lehető legtöbb Naga kinget egyék meg. Aki a legtöbbet tömi magába, nyer. Az egészben csak az a trükk,hogy a Naga king 1,5 milliós Scoville-száma az emberi szervezet számára szinte elviselhetetlen. 2013-ban egy ember öt chilipaprika után összesett, miközben a győztes 14-et nyomott magába.

Currybajnokság

Ez egy olyan verseny, ahol az emberekkel papírt íratnak alá, mielőtt indulhatnak rajta. 2011-ben így is kórházba kellett vinni innen két versenyzőt. A Currybajnokságot a skóciai Edinburghban tartják, és a feladat az; hogy a lehető legtöbbet egyék meg a híres Kismot Killer curryből. A 2011-es verseny győztese kilenc kanállal tudott lenyomni belőle

Szellemchili

A thaföldi Phuket legősibb indiai éttermében olyan chilit esznek a versenyzők, ami négyszázszor erősebb, mint a Tabasco. Ez nem egy egyszerű verseny, ez egy chilievő maraton. A versenyzőknek meg kell enniük egy egész tál bhut jolokiás csirkét – a Bhut Jolokiát szellemchiliként is emlegetik -, majd miután megették, ki kell bírniuk három percig vízivás nélkül. A győztesnek egy wellnesshétvége jár, amire nyilván szüksége is lesz.

Szponzorált tartalom

A cikk megjelenését a Maresi Tabasco támogatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik