Élet-Stílus
Young passionate couple looking on each other while spending free time at home

Öt-tíz perc szex baromira nem elég a párkapcsolatban

Sereg Tímea
Sereg Tímea

szexuálterapeuta. 2017. 12. 03. 21:00

Az előjáték ott kezdődik, hogy kedvesek vagyunk egymással, hogy időt szánunk arra, hogy beszélgessünk, együtt fürödjünk, elmenjünk vacsorázni. Minden más esetleges, de a hosszú távú kapcsolatokban a szexuális életet muszáj valamennyire beütemezni a mindennapokba, randizásokkal például, különben el-elmaradozik a közösen töltött minőségi idő, ezzel együtt pedig szépen lassan leszokunk a szexről. 

A csók, a simogatás, az orális örömök, a franciázás a párterápia szükséges lépcsőfokai, egyrészt azért, mert így megtanulhatják egymást mindenféle módon kielégíteni, másrészt azért, mert anno minden ott kezdődött a két ember közt, hogy elcsattant az első csók.

A férfiak és a nők izgalmi görbéje merőben eltér egymástól, a férfiak hamarabb és intenzívebben jutnak el a megfelelő izgalmi szintre, mint a nők. A nőknek jóval több idő szükséges a másikra hangolódáshoz, az előjáték ahhoz szükséges, hogy ezt az időbeli eltérést összehangolja. Téves elgondolás, hogy az azonnali behatolás, az öt-tíz percnyi testi szerelem elegendő a kiegyensúlyozott szexuális élethez. A férfi számára a testi-lelki harmónia nem egyenlő azzal, hogy gyorsan letudja a nőt, és kész. Neki is kell az intimitás, a simogatások és a csókok, ő is akar adni, meg akarja mutatni, hogy partnere számára tökéletes férfi.

Az előjáték egyfajta win-win helyzetet teremt, a nő is érezheti a kényeztetést és a férfi is megmutathatja, mennyire szereti a nőt. Az örömtelen szexuális élet hosszú távon megkeseredetté tesz mindenkit. A szerelmi előjáték a csókkal kezdődik, éppen ezért javasolt heti rendszerességgel időt szánni arra, hogy csak és kizárólag csókban – akár félórán át – fejezzük ki egymás iránt a szerelmet. A másik testének felfedezése csókokkal lábfejtől a fejbúbig egy hatalmas vad szeretkezésben is végződhet.

A simogatás ne csak a megszokott érintés legyen, amit a mindennapokban használunk, hanem olyan, amiben benne van minden szeretetünk és szerelmünk.

A másik arcának finom simogatása, a fül, a nyak érintés, a gerincvonal, a has és köldök területének érintésénél csak arra kell ügyelni, hogy időnként új területeket kell felfedezni, nehogy megszokja és unja a másik.

A franciázás lehet a szeretkezés lezárása is

Az orális szex párterápián, ha gond van a szexuális élettel, kicsit hátrébb tolódik a feladatok sorában. Ez az az előjátékban, amivel a legkönnyebb kielégíteni egymást, és amivel a leghatékonyabban kipipálható a szex, az orgazmus. Az előjáték amiatt fontos, hogy ne az orgazmuson és az élvezés hajhászásán legyen a szerelmi élet hangsúlya, hanem a kölcsönösen megélt örömön és intimitáson. Akár a férfi adja az orális szexet, akár a nő, a másik fél bizosan élvezi fogja, csak az a buktató, ha monoton és rutinszerű, ezért is célszerű új technikákat időnként kigyakorolni egymáson.

A franciázás a hab a tortán, szinte biztos, hogy mindkét fél eljuthat a csúcspontra, akár ezzel zárják le a szeretkezést, akár arra használják, hogy a behatolást megfelelően előkészítsék mindkettejük számára. A nő ebben a szexpózban biztosan eléri azt az izgalmi szintet, amivel megfelelő lehet a lubrikáció és ha nem is orgazmusig, de élvezni, szeretni fogja amikor partnere beléhatol.

Az előjátékkal elérhető, hogy a gátlásosság, a félelem ne legyen úrrá, ráadásul segít áthidalni bizonyos problémákat, pontosan amiatt, hogy rávezeti a párokat arra, hogy nem az orgazmus a lényeg, hanem az, hogy kellemes időtöltésként fogjuk fel az előjátékot.

Kiemelt kép: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nikola Gruevski, Macedonia's prime minister, speaks during the 10th Bloomberg BusinessWeek European Leadership Forum, in London, U.K., on Tuesday, Nov. 23, 2010. The one day conference brings together key speakers from Government, Finance and International companies at City Hall, in London. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.