Élet-Stílus
dagobert2 (pénz, gazdagság, luxus, )

Ebben a korban lesz milliomos az ember

Pintér Mónika
Pintér Mónika

rovatvezető. 2017. 12. 02. 07:48

A legtöbben úgy éljük le az életünket, hogy örülünk, ha kijövünk a havi betevőből, és nem deficittel fejezzük be a hónapot. A hatjegyű fizetések alsó szintjein ez adatik meg az embernek, azonban ha a felső szegmensbe jutunk, ne adj’ isten hétszámjegyű fizetéssel büszkélkedhetünk, könnyebb félretenni, és befektetni.

A Fidelity Investments befektetési csoport azt vizsgálta, mikor és hogyan éri el egy átlagos amerikai a milliomos szintet. Felmérésük alapján az áttörés általában 50 év felett következik be, a nők egy kicsit fiatalabb korukban lesznek gazdagok mint a férfiak. A nők átlagosan 58,5 évesen érik el, hogy milliomosnak mondhassák magukat, míg a férfiaknál ez a kor átlagosan 59,3 év. Vagyis a nyugdíjas éveikben már nem lesz gondjuk arra, mennyit is költhetnek.

A nők az amerikai milliomosok 20 százalékát képviselik, kétszer annyian vannak már arányaiban mint 12 éve.

Ha valaki azt gondolná, hogy itt kirívóan magas fizetésekről van szó, téved. A Fidelity azt állapította meg, hogy még egy átlagosabb, alacsonyabb fizetés esetén is két kulcspontja volt a meggazdagodásnak: a megtakarítás és a tőzsde.

A milliomossá váló nők a fizetésük 25 százalékát tették félre, míg a férfiak a bevételeik 22,8 százalékát. Annak, akinek sikerült befutnia, a tőzsdét választotta befektetési formának: megtakarításaik tetemes részét – a nőknél 77%, a férfiaknál 76% – részvényekben tartották.

A Fidelity számításai szerint legalább harminc évnyi munka és takarékodkodás kell hozzá átlagosan, hogy milliomossá váljon az ember.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.