Élet-Stílus

Ebben a korban lesz milliomos az ember

dagobert2 (pénz, gazdagság, luxus, )
dagobert2 (pénz, gazdagság, luxus, )

A legtöbben úgy éljük le az életünket, hogy örülünk, ha kijövünk a havi betevőből, és nem deficittel fejezzük be a hónapot. A hatjegyű fizetések alsó szintjein ez adatik meg az embernek, azonban ha a felső szegmensbe jutunk, ne adj’ isten hétszámjegyű fizetéssel büszkélkedhetünk, könnyebb félretenni, és befektetni.

A Fidelity Investments befektetési csoport azt vizsgálta, mikor és hogyan éri el egy átlagos amerikai a milliomos szintet. Felmérésük alapján az áttörés általában 50 év felett következik be, a nők egy kicsit fiatalabb korukban lesznek gazdagok mint a férfiak. A nők átlagosan 58,5 évesen érik el, hogy milliomosnak mondhassák magukat, míg a férfiaknál ez a kor átlagosan 59,3 év. Vagyis a nyugdíjas éveikben már nem lesz gondjuk arra, mennyit is költhetnek.

A nők az amerikai milliomosok 20 százalékát képviselik, kétszer annyian vannak már arányaiban mint 12 éve.

Ha valaki azt gondolná, hogy itt kirívóan magas fizetésekről van szó, téved. A Fidelity azt állapította meg, hogy még egy átlagosabb, alacsonyabb fizetés esetén is két kulcspontja volt a meggazdagodásnak: a megtakarítás és a tőzsde.

A milliomossá váló nők a fizetésük 25 százalékát tették félre, míg a férfiak a bevételeik 22,8 százalékát. Annak, akinek sikerült befutnia, a tőzsdét választotta befektetési formának: megtakarításaik tetemes részét – a nőknél 77%, a férfiaknál 76% – részvényekben tartották.

A Fidelity számításai szerint legalább harminc évnyi munka és takarékodkodás kell hozzá átlagosan, hogy milliomossá váljon az ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik