Élet-Stílus
dagobert2 (pénz, gazdagság, luxus, )

Ebben a korban lesz milliomos az ember

Pintér Mónika
Pintér Mónika

rovatvezető. 2017. 12. 02. 07:48

A legtöbben úgy éljük le az életünket, hogy örülünk, ha kijövünk a havi betevőből, és nem deficittel fejezzük be a hónapot. A hatjegyű fizetések alsó szintjein ez adatik meg az embernek, azonban ha a felső szegmensbe jutunk, ne adj’ isten hétszámjegyű fizetéssel büszkélkedhetünk, könnyebb félretenni, és befektetni.

A Fidelity Investments befektetési csoport azt vizsgálta, mikor és hogyan éri el egy átlagos amerikai a milliomos szintet. Felmérésük alapján az áttörés általában 50 év felett következik be, a nők egy kicsit fiatalabb korukban lesznek gazdagok mint a férfiak. A nők átlagosan 58,5 évesen érik el, hogy milliomosnak mondhassák magukat, míg a férfiaknál ez a kor átlagosan 59,3 év. Vagyis a nyugdíjas éveikben már nem lesz gondjuk arra, mennyit is költhetnek.

A nők az amerikai milliomosok 20 százalékát képviselik, kétszer annyian vannak már arányaiban mint 12 éve.

Ha valaki azt gondolná, hogy itt kirívóan magas fizetésekről van szó, téved. A Fidelity azt állapította meg, hogy még egy átlagosabb, alacsonyabb fizetés esetén is két kulcspontja volt a meggazdagodásnak: a megtakarítás és a tőzsde.

A milliomossá váló nők a fizetésük 25 százalékát tették félre, míg a férfiak a bevételeik 22,8 százalékát. Annak, akinek sikerült befutnia, a tőzsdét választotta befektetési formának: megtakarításaik tetemes részét – a nőknél 77%, a férfiaknál 76% – részvényekben tartották.

A Fidelity számításai szerint legalább harminc évnyi munka és takarékodkodás kell hozzá átlagosan, hogy milliomossá váljon az ember.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.