Élet-Stílus
Man kissing womans neck while  lying on her

Ilyen személyiségjegyei vannak a legjobb szeretőknek

24.hu
24.hu

2017. 11. 23. 16:11

Nem túl meglepő kijelentés, hogy a szexuális élet hatással van az ember személyiségére. De vajon fordítva is igaz-e? Meg lehet állapítani az alap személyiségjegyekből, hogy kinek, mennyire kiegyensúlyozott, harmonikus a szexuális élete? Andrea L. Meltzer, és James K. McNulty ennek jártak utána.

A két kutató 278 frissen házasodott párt vizsgált. Egyrészt elvégeztettek mindenkivel egy tesztet, amivel öt alapvető személyiségjegy erősségét határozták meg mindenkinél. Ez az extrovertáltság, a barátságosság, a lelkiismeretesség, a szorongás, illetve a nyitottság az új tapasztalatokra. Másrészt, az összes résztvevő, két héten át naplót vezetett, a szexuális életéről.

A résztvevők, a napok 23 százalékában szeretkeztek, vagyis a két hét alatt 3-4 alkalommal. Az eredményeket elemezve, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a nők személyiségjegyei sokkal meghatározóbbak egy pár szexuális életében, mint a férfiaké.

Mindezzel együtt, azok szeretkeztek a legtöbbet, akik a legmagasabb pontokat érték el a barátságosság-skálán, és azok élvezték a leginkább az együttlétet, akikre a legkevésbé jellemző a szorongás. A kutatók az eredményeket összefoglalva azt írták:

„Úgy tűnik, hogy a férfiak gyakrabban igénylik a szexet, a nők egyfajta kapuőr szerepet töltenek be a kapcsolatban. Ezek alapján nem meglepő, hogy azok a párok szeretkeznek többet, melyekben a nő barátságos személyiség, vagyis nagyobb hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra, illetve nyitott az újdonságokra.”

Korábbi vizsgálatok azt már kimutatták, hogy a szorongó embereknek általában nem kielégítő a szexuális életük, most azonban az is kiderült, hogy ez az összefüggés minden egyes aktusra kimutatható náluk.

(via The Independent)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.