Élet-Stílus
Man kissing womans neck while  lying on her

Ilyen személyiségjegyei vannak a legjobb szeretőknek

24.hu
24.hu

2017. 11. 23. 16:11

Nem túl meglepő kijelentés, hogy a szexuális élet hatással van az ember személyiségére. De vajon fordítva is igaz-e? Meg lehet állapítani az alap személyiségjegyekből, hogy kinek, mennyire kiegyensúlyozott, harmonikus a szexuális élete? Andrea L. Meltzer, és James K. McNulty ennek jártak utána.

A két kutató 278 frissen házasodott párt vizsgált. Egyrészt elvégeztettek mindenkivel egy tesztet, amivel öt alapvető személyiségjegy erősségét határozták meg mindenkinél. Ez az extrovertáltság, a barátságosság, a lelkiismeretesség, a szorongás, illetve a nyitottság az új tapasztalatokra. Másrészt, az összes résztvevő, két héten át naplót vezetett, a szexuális életéről.

A résztvevők, a napok 23 százalékában szeretkeztek, vagyis a két hét alatt 3-4 alkalommal. Az eredményeket elemezve, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a nők személyiségjegyei sokkal meghatározóbbak egy pár szexuális életében, mint a férfiaké.

Mindezzel együtt, azok szeretkeztek a legtöbbet, akik a legmagasabb pontokat érték el a barátságosság-skálán, és azok élvezték a leginkább az együttlétet, akikre a legkevésbé jellemző a szorongás. A kutatók az eredményeket összefoglalva azt írták:

„Úgy tűnik, hogy a férfiak gyakrabban igénylik a szexet, a nők egyfajta kapuőr szerepet töltenek be a kapcsolatban. Ezek alapján nem meglepő, hogy azok a párok szeretkeznek többet, melyekben a nő barátságos személyiség, vagyis nagyobb hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra, illetve nyitott az újdonságokra.”

Korábbi vizsgálatok azt már kimutatták, hogy a szorongó embereknek általában nem kielégítő a szexuális életük, most azonban az is kiderült, hogy ez az összefüggés minden egyes aktusra kimutatható náluk.

(via The Independent)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Grezsu Mihályné viszi haza az önkormányzat ajándékcsomagját a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.