Élet-Stílus

Megúszta a börtönt a kutyakozmetikus, aki hajszárítóval vert halálra egy kutyát

Az 51 éves ausztrál férfire kirótt börtönbüntetést egy nyolc órán át tartó dühkezelési kurzus után vonták vissza.

Nem kell börtönbe vonulnia annak a melbourne-i kutyakozmetikusnak, aki tavaly áprilisban egy hajszárítóval vert halálra egy kilencéves kutyát munka közben – jelentette a Herald Sun. Egy ausztráliai fellebbviteli bíróság ugyanis megszüntette az első fokon rá kiszabott három hónapig tartó börtönbüntetését– írta az ausztrál lap.

Paul Rogers kevesebb mint négy hónapja dolgozott a Petbarn kisállat bolthálózatban kozmetikusként, amikor megölte a Leela nevű ebet. A férfi a beszámolók szerint a falhoz vágta a kutyát, majd egy hajszárítóval verte meg. A kutyus nem sokkal a verés után belehalt sérüléseibe. A verést biztonsági kamera örökítette meg.

Ügyvédje azzal védekezett a fellebbviteli bíróság előtt, hogy Rogers az eset idején saját kutyája halála miatt depressziós volt, és szorongástól szenvedett, és tette egyáltalán nem jellemző rá. Emellett őszintén sajnálja, hogy „eldurrant az agya”.

Az ügyében döntő bíró úgy ítélte meg, hogy a nyolcórás dühkezelési kurzuson átesett férfinak jó esélye van a rehabilitációra, és bár bűntette súlyos volt, a büntetés célját a börtönbezárás nélkül is el lehet érni. Így Rogersnek csak kétszáz óra közösségi munkát kell elvégeznie, valamint négyezer ausztrál dolláros pénzbüntetést kell fizetnie – írta a Herald Sun.

A férfit első fokon tíz évre eltiltották az állattartástól. Ezt négy évre mérsékelte a fellebbviteli bíróság.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik