Élet-Stílus

“Idióták a modern pedálok” – magyarázta a karambolozó 96 éves sofőr

Az idős ausztrál férfi két parkoló autón repült át, és egy kórháznak csapódott, miután összekeverte a féket és gázt. A balesetet egy autós fedélzeti kamerája rögzítette.

Elképesztő balesetet élt túl egy 96 éves férfi, amikor meglátogatta beteg feleségét az ausztráliai Heidelberg város egyik kórházában – jelentette a 9News. A balesetet egy autó fedélzeti kamerája rögzítette.

A videón látni, ahogy Wally Whitworth autója keresztülszáguld egy füves területen, centikkel elkerülve egy fát, majd nekimegy egy parkoló autónak. Az ütközéstől a levegőbe repült a férfi autója, keresztül egy forgalmas úton, majd nekicsapódott a Warringal magánkórház épületének.

A 9News beszámolója szerint megsérült a háta, és lába, és több napig kezelték a Royal Melbourne kórházban. A hétgyerekes dédnagypapa az ausztrál televíziónak elmondta: hálás azért, hogy nem sérült meg semmi más a balesetben, amit az okozott, hogy összekeverte a fékpedált a gázzal.

Az egykori autószerelő a 9News-nak nyilatkozva kikelt a modern automata váltós autók pedálelrendezése ellen, mert azokat szerinte rosszul tervezik meg. “Ez a leghülyébb dolog, amit valaha feltaláltak, hogy két pedált csak centikre raknak egymástól” – közölte a férfi.

A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak azzal kapcsolatban, hogy bevonják-e Whitworth jogosítványát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik