Élet-Stílus

Szétzúzta egy utasszállító orrát egy nekicsapódó madár – videó

A Miami repülőterén leszállt repülőgépet még a veterán dolgozók is döbbenten nézték.

Évente nagyjából több mint hatezer madár ütközik neki repülőgépeknek, de olyan soha nem szokott történni, mint ami a Mexikóvárosból indult utasszállítóval eset meg. „Igaz, hogy sokszor van dolgunk madárütközésekkel, szokott ilyen történni, de soha nem így” – mondta el a Miami nemzetközi repülőtér egyik alkalmazottja a Local10 televízió riporterének.

Az American Airlines légitársaság gépének az orrát zúzta be egy nekicsapódó madár, amikor az Airbus A319-es típusú gép kedden, helyi idő szerint nagyjából délelőtt 11 órakor leszálláshoz készülődött a floridai város repülőterén. A gép a beszámoló szerint gond nélkül le tudott szállni, és az esetben senki sem sérült meg.

A gépet aztán egymás után kezdték el fotózni és videózni a repülőtér alkalmazottjai, akik döbbentek nézték a becsapódás eredményét. A repülő széttört orrában ugyanis még a leszállás után is volt a madár, beszorulva egy, az ütközéskor keletkezett repedésbe.

A gépet a javítás idejéig kivonták a forgalomból – közölte a légitársaság.

Az FAA amerikai légiközlekedési hatóság adatai szerint csak az Egyesült Államokban 160 ezer alkalommal ütköztek repülőgépek madarakkal 1990 és 2015 között. Az ütközések többsége leszállás közben történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik