Élet-Stílus

Egy életen át tartó alkoholellátmányt kínál szingli vevőinek a legnagyobb webáruház

A számmisztika még ma is fontos szerepet tölt be a kínai mindennapokban. A pekingi olimpia nyitóünnepsége például azért kezdődött 2008. 08. 08-án, helyi idő szerint, este 8 óra 8 perckor, mert a nyolcas a lehető legszerencsésebb szám az ázsiai országban.

Számmisztikai alapjai vannak egy új, de óriásira nőtt ünnepnapnak, a „szinglik napjának” is, amit minden évben 11. hó, 11-én, vagyis a magányos egyesek napján tartanak. A kezdeményezés a nagy egyetemeken indult, a kilencvenes években. Akkor már erősen éreztette hatását a túlnépesedés megfékezésére kitalált egykepolitika. Mivel a kínai társadalom távol áll a nemi egyenlőségtől, sok anya vetette el teljesen egészséges lány magzatát, hogy ha már csak egy gyermek lehet a családban, akkor mindenképpen fiú legyen. A végeredmény: megszámlálhatatlan agglegény.

A világ legnagyobb online kereskedésének számító Alibaba, minden évben óriási akciókat hirdet a szinglik napjára. Idei legcsábítóbb ajánlatuk élethosszig tartó alkoholellátmány, mindössze 11.111 jüanért (kb. 448 ezer forintért).

Az ajánlat egészen pontosan úgy szól, hogy az első 33 szerencsés vevőnek, a fenti összegért cserébe, haláluk napjáig, minden hónapban 12 üveg (1,2 liter), pajcsiu nevű, 40 százalék alkoholtartalmú rizspálinkát postáznak. Az ígéret szerint a szállítmányok minimum öt évre garantáltak, ha vevő ennél korábban halna meg, a maradék pálinkát az örököse kapja meg.

Maga az élethosszig járó pálinkaszállítmány az év minden napján megrendelhető, de máskor jóval drágábban, 99.999 jüanért (kb. 4 millió forintért). Egy pekingi ügyvég egy helyi lapnak azt mondta, az üzlet teljesen szabályos, mégis kockázatos, mert valószínűleg soha sem kapnának kártérítést a vevők, ha idő előtt menne csődbe a pálinkacég.

(via The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik