Élet-Stílus

Szívrohamot kapott, és meghalt, miután egy orvos rászólt, hogy ne cigizzen a liftben

A kínai férfi családja most milliós kártérítést követel a doktortól, azt állítva, miatta halt meg az idős férfi.

16 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést követel egy 37 éves orvostól egy 69 évesen elhunyt férfi családja, azt állítva, a férfi azért kapott szívrohamot, mert a doktor rászólt, hogy ne dohányozzon egy lakóház liftjében – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett 69 éves férfi még májusban halt meg a Henan-tartományban található Zhengzhou városában. A halála miatt indított pert jelenleg másodfokon tárgyalják.

A két férfi május másodikán futott össze a liftben. Amikor a 37 éves orvos beszállt, azonnal szólt az dohányzó férfinak, hogy nyomja el a cigarettáját. Az idős férfi felháborodva reagált a felszólításra, és vita alakult ki közöttük, ami azután is folytatódott, hogy mindketten kiszálltak a liftből, és kisétáltak az épületből.

A két vitatkozó férfi végül a szomszédok közbelépése után hagyta abba vitát, és szétváltak az útjaik. A 69 éves dohányzó azonban közvetlenül ezután szívrohamot kapott és meghalt. Rokonai szerint halálát az orvossal folytatott vita okozta, és 400 ezer jüanos (16 millió forint) kártérítést követelve indítottak pert az orvos ellen.

Egy bíróság szeptemberben hozta meg az első ítéletet az ügyben, kijelentve, nem lehet bizonyítani, hogy az orvossal folytatott vita okozta a már korábban is szívproblémáktól szenvedő férfi halálát. Ugyanakkor egy kínai jogszabályra hivatkozva 15 ezer jünaos kártérítés megfizetésére kötelezték az orvost.

Az idős férfi családja azonban nem fogadta el az ítéletet és fellebbezett. Egy másodfokú bíróság az előző héten kezdte el tárgyalni az ügyet.

(Kiemelt fotó: Weibo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik