Élet-Stílus

Börtönbe küldenék a ritka hópárducot agyonlövő vadászt

Hatalmas online-felháborodást váltott ki egy fotó, amin egy vadász pózol, nyakában egy ritka hópárduc tetemével. Egy állatvédő szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett, amivel azt szeretnék elérni, hogy a vadászt állítsák bíróság elé, és küldjék börtönbe a hatóságok.

Az internetes petíciót a tigrisek és más egzotikus állatok védelméért küzdő Tera International nevű szervezet indította október 23-án, a hópárducok világnapján. Azt írják, a Soudy becenéven ismert vadász, az iráni származású, amerikai Hossein Golabchi valahol Közép-Ázsiában lőtte le az állatot. A hópárducok testének, vagy testrészeinek birtoklása illegális, az Egyesült Államokba szállításuk pedig szövetségi bűncselekmény. A szervezet a társadalmi nyomással arra akarja rávenni a hatóságokat, hogy ez alapján indítsanak nyomozást Golabchi ellen, állítsák bíróság elé, és szabjanak rá ki olyan súlyos börtönbüntetést, ami elrettenti a vadászokat az egzotikus, kihalás szélén álló állatok lelövésétől.

A petíciót két hét alatt több mint 113 ezer ember írta alá. A hópárducok ritka nagymacskák, a természetben 3500 – 7000, állatkertben 600 – 700 példányuk él.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik